Ozbiljna se frka podigla zbog ove situacije: Saudijci šetaju po terenu tokom minuta ćutanja za London (FOTO)

Tvrdi se i da rezervni igrači nisu stajali

  • 4

Svet je ostao zbunjen zbog situacije pred početak kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo između fudbalera Australije i Saudijske Arabije u Adelejdu.

Navijači su burno reagovali što se igrači gostiju nisu skupili da odaju počast žrtvama terorističkog napada u Londonu, već su stali u formaciju za početak meča.

Na fotografijama se to i vidi, dok su se Australijanci poređali na centru za minut ćutanja.

Tvrdi se i da rezervni igrači Saudijske Arabije nisu stajali, već su sedeli na klupi.

I dok su mnogi navijači, pogotovo iz Australije, osuđivali igrače za nepokazivanje poštovanja, javili su se drugi koji pretpostavljaju da je u pitanju kulturološka razlika, i da u islamskoj veri nije karakteristično da se na takav način iskazuje žal za preminulima.

Šta vi mislite?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djoz

    8. jun 2017 | 17:44

    mislim da su englezi najveće zlo koje postoji, pored amerikanaca i da sigurno nisu ovo bezveze uradili, sigurno su im naudili kao i svima

  • Danilo

    8. jun 2017 | 16:31

    Treba njima bombu pod kola pa da vidiš kako ce da poštuju zrtve terorizma

  • Cash®

    8. jun 2017 | 21:09

    Tačno je da su predstavnici država Britanije i Sjedinjenih američkih država među najomraženijim, često i s razlogom isticani kroz istoriju kao isključivi krivci za svakakve tragedije, ugnjetavanje, robovlasništvo...međutim, tragedija i teror nad običnim stanovnicima (narodom) se treba osuditi. Da li ovim postupcima druga strana tako doživljava poštovanje pomenutih - ne znam. Uglavnom, oni tako shvataju da se javno 'svete' za učinjene im nepravde. Nemogu pomenuti doživljavati empatiju nacija koje su ugrožavali, ma o kakvoj se, čak i nesreći radi. Mnogo su zala doživeli i mnogi i preziveli da bi im oprostili. Uostalom, Srbija je bombardovana zbog lažnih optužbi i poznato je koliko je poginulo ljudi. Nikad takvim delovanjem i ponašanjem Britanija, SAD ili bilo ko ne može očekivati sažaljenje ili pomoć bilo koje nacije, makar se radilo o odlukama vlada u tim zemljama, jer se tako kvalifikuje čitav narod te zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA