Evroligi u vaterpolu preti raspad

Italijanski milijarder Gabrijele Volpi odlučio da prestane da ulaže u vaterpolo, posle Pro Reka i Primorje odustalo od Evrolige

  • 0

Najjače klupsko takmičenje u vaterpolu nalazi se pred raspadom pošto je bogati Italijan Gabrijele Volpi odlučio da se povuče iz cele priče.

Volpi je finansirao finaliste Evrolige, Italijanski Pro Reko i hrvatsko Primorje i obe ekipe koje su ostale bez Volpijevih miliona odlučile su da se povuku iz elitnog takmičenja u narednoj sezoni. Prvi je odluku objavio evropski šampion Pro Reko, da bi tri dana kasnije i Hrvati povukli isti potez.

Razlozi za Volpijevo povlačenje su odluke italijanske plivačke i vaterpolo federacije da broj stranaca u klubovima smanji sa dva na jednog, što bi važilo u Prvenstvu Italije, kao i odluka Evropske federacije vodenih sportova (LEN) da zabrani klubovima da formiraju novo takmičenje, Superligu, za koju je Volpi smatrao da bi klubovima donela značajan profit.

Za Pro Reko igraju srpski vaterpolisti Filip Filipović, Andrija Prlainović i Duško Pijetlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA