Darko Kovačević: Muslinova Srbija je nešto najlepše što se događa srpskom fudbalu, Vels nema čemu mnogo da se nada

- Uveren sam da će narod da prepozna sve ono što su momci učinili u poslednje vreme - tvrdi nekadašnji reprezentativac

  • 3

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Darko Kovačević izjavio je da je nacionalni tim predvođen selektorom Slavoljubom Muslinom zaslužio pun stadion u utakmici protiv Velsa koja može da bude i presudna na putu do Mundijala u Rusiji.

- Muslinova Srbija je nešto najlepše što se događa srpskom fudbalu.Posle svega što se dešavalo u prethodnom periodu, nekoliko sušnih kvalifikacija, Srbija je na dobrom putu da ostvari veliki uspeh i plasira se na Svetsko prvenstvo. Utakmica sa Velsom može mnogo toga da odluči i zato očekujem pune tribine na našem najvećem stadionu. Uveren sam da će narod da prepozna sve ono što su momci učinili u poslednje vreme, a sa tom podrškom sa tribinama Vels nema mnogo čemu da se nada - izjavio je Kovacević.

>>> Sjajan gest srpskog fudbalera: Nije na spisku, ali je došao u Pazovu da pruži podršku pred Vels!

On je državnom dresu odigrao 59 utakmica i postigao 10 golova i bio učesnik Mundijala 1998. i prvenstva Evrope 2000. godine.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Kovačević ističe da činjenica što Velšani dolaze bez prve zvezde Gereta Bejla ništa neće olakšati posao.

>>> Ne želimo da ponovo gledamo Svetsko prvenstvo kod kuće: Fudbaleri Srbije imaju jaku poruku pred Vels (VIDEO)

- Svesni su toga i Ivanović i svi ostali igrači, znaju da u fudbalu sve mora da se zaradi na terenu. Ono što je dobro jeste taj osećaj u vazduhu, atmosfera poverenja, hemija između igrača i navijača. Narod je prepoznao i želju i volju, napor koji svaki pojedinac u ovoj reprezentaciji ulaže da bi se došlo do pozitivnog rezultata. I samo tako, svi kao jedan, možemo do uspeha. A odlazak u Rusiju je od neprocenjivog značaja za srpski fudbal.

Kovacević, koji je trenutno funkcioner Olimpijakosa, poželeo je sreću i mladoj reprezentaciji na prvenstvu Evrope u Poljskoj.

- Sportski sektor Saveza radi odličan posao, tome u prilog govore rezultati gotovo svih selekcija. A talenata smo imali i imaćemo, jednostavno Srbija je plodno tle za talente. Omladinci su bili prvaci Evrope, generacija U-20 prvak sveta, a to su rezultati koje ne postižu ni one fudbalski najrazvijenije zemlje. Pitanje je koliko sve to poštujemo, ali da smo uvek dobro radili sa mlađim uzrastima, istina je od koje ne treba bežati. Zato verujem da će nas i ovi Lalatovićevi momci obradovati - poručio je nekadašnji fudbaler Proletera, Crvene zvezde, Šefild Venzdeja, Sosijedada, Juventusa i Olimpijakosa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    8. jun 2017 | 20:51

    Gospodin bio gospodin ostao!!!

  • Vota

    8. jun 2017 | 19:03

    Jesu nasi mladi bili sve to sto jesu I umesto da ovde imaju kakav takav klub de mogu dalje da se razvijaju oni gule klupe sirom Evrope.kupljeni u bescenje od nekih klubova gde ne mogu da se izbore za mesto u tim idu na razne pozajmice igraju za drugi tim I jdnostavno propadaju.Ako najveci zvezdin talenat Filip Jankovic.igra za Slovenacki Domzale sve trba da nam je jasno.

  • Deni

    8. jun 2017 | 23:46

    Zamislite pobedi Vels

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA