ZVANIČNO: Evo zašto Saudijci nisu hteli da učestvuju u minutu ćutanja za žrtve napada u Londonu! (VIDEO)

Tim Saudijske Arabije pristao na odavanje počasti preminulima među kojima su dve Australijanke, ali...

  • 9

Mnogo se prašine podiglo oko situacije u Adelejdu, gde su fudbaleri Saudijske Arabije uoči utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa Australijom šetali po terenu tokom minuta ćutanja za žrtve terorističkih napada u Londonu.

Reprezentacija Australije pobedila je u Adelejdu sa 3:2 Saudijce, u okviru 8. kola treće runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se 2018. održava u Rusiji, ali je meč obeležilo nesvakidašnje ponašanje fudbalera Saudijske Arabije.

Dok su Australijanci stajali zagrljeni na centru i odavali počast žrtvama terorističkih napada u Londonu, Saudijci su razdvojeni ostali na svojoj polovini i čekali početak meča.

Navodi se da je ovaj njihov gest naišao na veliko neodobravanje domaćih navijača, dok su, prema pisanju australijskih medija, gostujući navijači iz Saudijske Arabije pevali za vreme minuta ćutanja.

Printskrin: Twitter/@TheAlirezaJM Printskrin: Twitter/@TheAlirezaJM

FIFA mora da odobri svaki zahtev za minutom ćutanja i da pravovremeno obavesti obe ekipe.  Prema najnovijim informacijama, Azijska fudbalska konfederacija odobrila je održavanje minuta ćutanja protiv volje fudbalskih zvaničnika iz Saudijske Arabije, koji su bili u putu.

Dve australijske državljanke Sara Zelenak (21) i Kirsti Boden (28) ubijene su u terorističkom napadu u Londonu prošle subote.

Reporter Fox Sporta iz Australije navodi da je tamošnji savez pokušao da urazumi članove gostujuće delegacije i ubede ih da učestvuju, ali su ostali pri istom stavu.

"Savez je tražio dozvolu Azijske fudbalske konfederacije i reprezentacije Saudijske Arabije da održimo minut ćutanja u znak sećanja na poginule u napadu u Londonu, pogotovo jer su stradale dve Australijanke. I konfederacija i tim Saudijske Arabije su se složili. Našem savezu je potom sugerisano od strane zvaničnika da takva tradicija nije prepoznata u njihovoj kulturi, te da će njihovi igrači iz poštovanja biti na svojoj polovini terena i zauzeti svoje pozicije. Fox Sport je bio obavešten o ovome", poručeno je iz australijskog saveza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knjaz miloš

    8. jun 2017 | 19:02

    Arapska posla .....

  • Duka

    8. jun 2017 | 21:16

    A šta ste vi očekivali od financijera i tvoraca ISISa.

  • mirko

    8. jun 2017 | 22:16

    Pa oni su glavni finansijeri i idejni tvorci svih terorista koji se bore protiv Zapada i zapadnih vrednosti, i sto bi zalili neprijatelje!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA