Ana Ivanović poslala jaku poruku utučenom Novaku, a otkrila je i razmišljanja o oproštaju na Marakani (FOTO) (VIDEO)

Ana Ivanović je bila počasni gost u Parizu, gde je pre 9 godina ostvarila najveći uspeh u karijeri i tom prilikom je pričala o mnogim svojim planovima, ali i o aktuelnostima u tenisu danas

  • 8
Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Velika čast učinjena je nekadašnjoj prvoj igračici sveta, osvajačici Rolan Garosa iz 2008. godine, Ani Ivanović, na Stadionu “Filip Šatrije”.

Nagrađena istoimenim trofejem u zahvalnost za sve što je postigla na ovom turniru, kao neka vrsta zvaničnog oproštaja od njenog aktivnog učešća na ovom Grend Slemu, pred publikom i teniskim zvaničnicima je upriličena kratka ceremonija, praćena emitovanjem specijalnog filma o Aninim najsvetlijim trenucima u Parizu, koja je izmamila suze mnogih na tribinama, kao i same laureatkinje.

Specijalno za Telegraf iz Pariza, Vuk Brajović – powered by Motorola Moto Z

>>> Gustavo Kuerten: Nadal može da osvoji još 5 Rolan Garosa! On, Novak, Rodžer i Endi su neprocenjivi za tenis!

Na posebnoj konferenciji za medije koja je usledila posle ovog svečanog čina, Ana Ivanović, u skladnoj beloj letnjoj kombinaciji i sa jedinstvenim osmehom na WTA turneji koji pleni i priziva sećanja na njenu uvek posebnu i atraktivnu pojavu na teniskim terenima širom sveta, rado je odgovarala na seriju pitanja o njenoj (verovatno prerano) okončanoj karijeri i trenutnim aktivnostima.

Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

- Moja veza sa Rolan Garosom i pogotovo ovim stadionom je strašno jaka, i prizor moje porodice u boksu me vraća u dane nekih od najvećih uspeha u mojoj karijeri… emotivno je počela svoje izlaganje pred medijima Ana.

- Iako mi nedostaje tenis, koji i dalje aktivno pratim, ne mogu da kažem da sam donela pogrešnu odluku. Prerano ili ne, ponavljajuće povrede i stanje mog tela su bili razlozi zbog kojih sam se odlučila na ovaj potez, i zbog toga nemam nikakvu žal. Bila sam srećna i blagosiljana time što sam imala priliku da se bavim nečim što sam toliko volela i čemu sam posvetila celi svoj dosadašnji život, i velika mi je želja da u novoj fazi mog profesionalnog angažmana podstičem što više ljudi da izaberu zdrav način života i da se bave sportom.

Foto: Guliver/ Clive Brunskill/Getty Images Foto: Guliver/ Clive Brunskill/Getty Images

Upitana da li je možda zažalila što je napustila tenis u periodu kada je konkurencija u svetskom vrhu naglo opala, bez igračica kao što su Serena, Azarenka, Kvitova, Šarapova – Ana kaže:

- Ne birate vi da napustite turneju po tim parametrima, već kad se pojave drugi, dominantni razlozi. Moja odluka da se ne vraćam na turneju je postojana, iako ću svakako uživati u nastupima na egzibicionim mečevima koji me očekuju, i to već sa jeseni u SAD protiv Venus Vilijams. Ne privlači me ni zvanje trenera, ali ne isključujem mogućnost da budem povremeni mentor nekoj od mladih igračica, da svojim savetima i iskustvom pozitivno utičem na njihov razvoj. U ovom periodu, ne igram tenis baš često, ali ću i to menjati – uz više slobodnog vremena za koje ću se, valjda, izboriti uskoro. Ono što je sigurno je da mi ne nedostaju pitanja na konferencijama za medije tipa ''Zašto ste izgubili danas'', i ''Šta se desilo na terenu?” uz šalu nastavlja šampionka.

A kad priča o tome kako bi želela da izgleda njen teniski legat, i po čemu bi volela da je se ljubitelji tenisa sećaju, Ana kaže:

Foto: Guliver/Rich Schultz/Getty Images Foto: Guliver/Rich Schultz/Getty Images

- Ja sam počela da se bavim tenisom po uzoru na Moniku Seleš, i inspirisala me je njena borbenost na terenu. Iako sam možda često dobijala kritike da sam emotivna na terenu, smatram da je to bio deo mog uspeha – uz spomenutu borbenost, karizmu i fer-plej. Između ostalog, i danas, kad gledam tenis, često poželim da sam na terenu, ali sam istovremeno veoma svesna da sam napravila dobar izbor, zbog kojeg se veoma dobro osećam danas. Malo mi je krivo što nisam imala tu priliku da se vratim u sam vrh, ali, osim toga, u meni nema kajanja zbog odluke da se povučem.

UVERENA SAM DA ĆE NOVAK DA SE VRATI U VRH

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Pratim naše tenisere, uverena sam da će se Novak vratiti u vrh, i nastojim da što više budem na vezi sa Srbijom,  ali ne mogu još uvek da dođem do svih srpskih kanala u Americi, tako da me to malo ometa da budem i redovnija. Drago mi je da naši juniori beleže sjajne rezultate, i nadam se da će se Olga, sa kojom sam igrala kada je imala 10 godina, sanirati povrede i izgraditi put ka sjajnoj karijeri!

- Ono čime se najviše bavim sada je projekat koji ima za cilj da, putem kratkih video-klipova, promoviše zdrav način života i vežbe za različite profile poslovnih ljudi. U julu ću takođe objaviti još jedan važan novi projekat (Ne, nisam propevala – gde ja?!) koji će biti pokrenut u septembru, i sa velikim nestpljenjem čekam da se to i desi. I dalje se bavim humanitarnim radom, sa čime ću sa velikim zadovoljstvom i nastaviti. Ako bih ikada pisala knjigu – to svakako ne bi bilo štivo o tenisu, već o psihologiji i sličnim disciplinama – ali nemam baš žudnju da se u tome što pre oprobam… - svoje aktuelne aktivnosti i planove opisuje Ana.

RAFA JE FAVORIT NA RG, RAZMIŠLJAM O OPROŠTAJNOM MEČU U BEOGRADU

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Što se tiče Rolan Garosa favorit je po mom mišljenju Rafa. Baš me zanima da vidim da li će mi prognoza biti tačna, da li još uvek imam “osećaj” za tenis. Veoma bih volela kada bih moj oproštajni meč odigrala u Beogradu, sa jednom od mojih prijateljica sa turneje, ali je to želja koja zahteva dosta detaljnog planiranja da bi se obistinila. Bilo bi lepo kada bi mogla nešto da odigram sa Monikom Seleš, što je moj san od malih nogu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ali, sa kim god budem igrala, to bi veoma teško moglo da se desi na Stadionu Crvene zvezde, jer mislim da bi moj tata želeo da se pita oko toga! - ponovo se smejemo sa Anom Ivanović, ujedno tužni i setni što je ovo neka vrsta oproštaja od nje u ambijentu u koji je ugradila svoj jedinstveni šarm, duh, vedrinu, borbenost i posvećenost, na način na koji je i dalje jedinstven u sećanju svih obožavalaca tenisa!

Merci beacoup, Ana – i vidimo se u Beogradu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • džordž

    9. jun 2017 | 01:36

    anče lepotanče !!

  • MILIONERRR

    8. jun 2017 | 23:26

    Nole doktor tenisa idemo do finala_Nole <3

  • јупитер

    9. jun 2017 | 04:21

    Ostaviti karijeru zbog braka, van pameti.. brak imas dozivotno a karijeru sad dok si u tenziji.. toliki rad i godine ulozenih da bi se samo posvetila danas nesigurnim brakovima.. ona i Svajni su dva sveta, 2 mentaliteta, ovo je eksperiment- sta po ceo dan sad radi covek jos igra i trenira a ona ... tuzno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA