≫ 

Stef Kari je tek 82. najplaćeniji igrač, a njegov stav o tome je fenomenalan: Zato ga život nagrađuje najvećim ugovorom u istoriji NBA lige!

Otac mu je jednom rečenicom usadio skromnost koju morate da cenite

  • 8
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Stef Kari jedan je od definitivno najboljih NBA košarkaša današnjice, ali nije u skladu sa tim i plaćen. Međutim, on na to gleda sa tačke gledišta koja je sve samo ne česta - zahvaljujući njegovom ocu Delu, takođe nekadašnjem NBA asu.

Košarkaš Golden Stejta, dva puta proglašen za MVP-ja, potpisao je 2012. godine četvorogodišnji ugovor od 44 miliona dolara, a u poslednjoj godini tog ugovora njegova godišnja plata iznosi 12,1 milion dolara, što ga postavlja tek na 82. mesto najplaćenijih košarkaša u ligi. Među Voriorsima ima četvrtu najjaču platu.

Pre sada već više od četiri godine, u Golden Stejtu nisu hteli da rizikuju sa tada perspektivnim šuterom koji je kuburio sa povredama članka.

Kari je nedavno upitan kako gleda na to što manje kvalitetniji igrači zarađuju više od njega.

Foto: Guliver/Ezra Shaw/Getty Images Foto: Guliver/Ezra Shaw/Getty Images

- Otac mi je uvek govorio da nikada ne brojim tuđe pare. Imaš to što imaš, i tvoje je kako ćeš to da trošiš. A ako bih se žalio na 44 miliona za četiri godine, onda znači da imam problem u životu - rekao je Kari, istakavši da je i tada znao da će zarađivati manje, ali da nije imao problem sa tim.

- Sećam se da sam sedeo sa Bobom Majersom i trenerom Markom Džeksonom u hotelu u Finiksu, baš pred prvu utakmicu u sezoni sa Sansima. Tada sam razmišljao: "Čoveče, sada ću moći da zbrinem porodicu. Blagosloven sam što znam da ću igrati u NBA ligi četiri godine, videćemo šta će posle biti". Ali bukvalno sam sebi rekao da bih možda dogurao do 55-58 miliona, tako nekako, i pomislio: "Ne, ne možeš da brineš sad o tome i koliko drugi momci dobijaju," - istakao je Kari, koji je sa Voriorsima osvojio titulu u sezoni 14/15.

Ukoliko se desi očekivan scenario da Kari potpiše novi ugovor sa Voriorsima, za pet godina će zaraditi 207,4 miliona dolara, i to će biti najveći ugovor u NBA istoriji.

Godišnja plata će iznositi 35,7 miliona, a u poslednjoj sezoni 48 miliona.

Zaslužio je, zar ne?

>>> Kari je "Najki" napustio jer tamo nisu znali ni kako se on zove!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    9. jun 2017 | 10:28

    Majstor je nema sta...

  • Torro

    9. jun 2017 | 12:14

    Svaka mu cast,zasluzuje svaki dinar

  • Texasm86

    9. jun 2017 | 11:37

    Kralj kosarke... posle lebrona, naravno koji je preskocio i majkla dzordana po svrmu, jer jedini je igrac koji igra i keca, dvojku, rtojku, cetvorku, peticu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA