≫ 

Prozivka fudbalera Crvene zvezde: Terzić ima još jedan cilj osim titule, klub računa na sve strance! (VIDEO)

- Plaćamo danak nedomaćinskom poslovanju prethodnih rukovodstava - poručeno je sa Marakane

  • 26
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crvena zvezda danas zvanično počinje pripreme za početak sezone 2017/18!

Novi trener Vladan Milojević ne može da računa na veliki broj prvotimaca prvog dana okupljanja. Nekolicina igrača je sa mladom reprezentacijom na EP, stranci imaju nekolio dana više odmora,  a očekuje se veliki broj mlađih igrača.

Podsetimo, ekipa 12. juna kreće na Zlatibor gde će boraviti do 24. juna. Tokom tog perioda planirano je odigravanje dva meča, a sezona počinje 29. juna utakmicom prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

>>> Terzić: Lud je onaj ko misli da Zvezda i Partizan mogu bez države!

Spisak igrača:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zvezdan Terzić, direktor kluba, rekao je da Zvezda mora da se vrati afirmaciji mladih igrača.

- Glavni cilj uvek mora biti osvajanje titule. Ove godine čemo imati još jedan prioritetni, a to je afirmacija igrača iz omladinske škole, jer to smo malo ispustiliti u prošloj sezoni, a to se mora popraviti. Evropsko tržište je takvo da prepoznaje vrednost mladih igrača, naša liga mora da bude razvojna. Prethodne dve godine smo doveli najtalentovanije klinice u Srbiji, i stasali da su da odgovore na zahteve prvog tima. Svakom šefu stručnog štaba biće predočena dva cilja. Dva-tri igrača iz omladinske škole moraju imati mesta u prvih 11, i dva-tri igrača na klupi. Verujem u Milojevića i Mrkelu, trener će biti taj koji će odlučiti koji će igrači zaslužiti priliku. To neće biti alibi, mi smo u takvoj situaciji i treba nam takva afirmacija - rekao je Terzić, i najavio odakle će dolaziti pojačanj:

- Crvena zvezda traži pojačanja iz tri grupacije: Superliga, igrači povratnici iz inostranstva i stranci. Znate da je broj stranaca smanjen na 4, sad imamo 5. Štab računa na sve strance, nisu tačne spekulacije da smo neke otpisali. Imamo oformljen tim za start kvalifikacija i svaki igrač je potreban. Šestorici-sedmorici igrača istekli su ugovori, i osim sa Anđelkovićem klub neće produžavati ugovore. To su sve dobri momci, i jednom će imati mesto u Crvenoj zvezdi, verovatno na nekim drugim funkcijama.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Zvezda nema novac da plaća ozbiljnija obeštećenja, neka sitna da. Plaćamo danak nedomaćinskom poslovanju prethodnih rukovodstava - podvukao je Terzić.

Dosadašnjem kapitenu Aleksandru Lukoviću traži se funkcija u klubu, a Skupština kluba će se po Terzićevim rečima održati "verovatno krajem juna".

Na pitanje da li je na trenera Milojevića stavljen preveliki pritisak, odgovorio je:

- Postavlja se pitanje šta je mlad trener. Milojević je samo četiri godine mlađi od mene, a ja sam za penziju. On ima dovoljnog iskustva, pametan je i obrazovan, stvarno verujem u njega da sprovede u delo sve ciljeve koje je Zvezda postavila.

Vladan Milojević se našao u novoj situaciji.

- Nikada se nisam susretao sa ovako kratkim pripremama, ali biće to sve u redu - rekao je Milojević.

- Potrebno mi je nekoliko dana da upoznam igrače i nadam se da ću imati širu sliku posle prve sedmice priprema. Zvezda ima uvek najviše ciljeve, a mi ćemo pokušati da ih ostvarimo koliko budemo u mogućnosti. Stranci će se priključiti tokom nedelje i možda je i bolje što ih sada nema da bih se upoznao sa ostalim igračima. Stranci će se priključiti tokom nedelje i možda je i bolje što ih sada nema da bih se upoznao sa ostalim igračima. Pripreme će biti na Zlatiboru i tamo ćemo odigrati dva meča. Prvi već sledeće subote, drugi malo pre povratka - objasnio je novi Zvezdin strateg.

Pogledajte naše uključenje sa prozivke:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    9. jun 2017 | 12:39

    Najbolje da Zvezdu i Partizan kupi neko ... i da se skinu drzavi sa grbace .

  • Marko

    9. jun 2017 | 11:48

    41 igrac??? Pa vi ste gori od celsija. Sta ce zvezdi vise od 20 igraca i plus jos oko 5 omladinaca.

  • Slobodan

    9. jun 2017 | 13:03

    Prethodno rukovodstvo je krivo pa gde si ti bio Terzo prosle god za penziju neznam da li si ali za Zvezdu nisi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA