Izvinjenje iz Saudijske Arabije: Igrači nisu hteli nikog da uvrede, osuđujemo terorizam (VIDEO)

Meč u Adelejdu obeležilo nesvakidašnje ponašanje fudbalera Saudijske Arabije

  • 5

Fudbalski savez Saudijske Arabije uputio je izvinjenje zbog toga što njihovi reprezentativci nisu ispoštovali minut ćutanja pred duel sa Australijom za žrtve terorističkog napada u Londonu.

Reprezentacija Australije pobedila je u Adelejdu sa 3:2 Saudijce, u okviru 8. kola treće runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se 2018. održava u Rusiji, ali je meč obeležilo nesvakidašnje ponašanje fudbalera Saudijske Arabije.

Dok su Australijanci stajali zagrljeni na centru i odavali počast žrtvama terorističkih napada u Londonu, Saudijci su razdvojeni ostali na svojoj polovini i čekali početak meča.

"Fudbalski savez Saudijske Arabije duboko žali i bezrezervno se izvinjava zbog bilo kakve uvrede izazvane nepoštovanjem minuta ćutanja od nekih predstavnika reprezentacije kraljevstva Saudijske Arabije. Igrači nisu hteli da ne ispoštuju sećanje na žrtve ili da uznemire njihove porodice, prijatelje ili bilo kog pojedinca koji je pogođen zločinom. Fudbalski savez Saudijske Arabije osuđuje sve terorističke i ekstremističke činove i iskazuje najiskrenije saučešće porodicama svih žrtava, vladi i ljudima Ujedinjenog Kraljevstva", navodi se u saopštenju.

O ovoj situaciji se oglasio i australijski savez - o tome opširnije >>> OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NENAD

    9. jun 2017 | 11:00

    U pravu su igraci zasto minutes cutanja za engleze a za ostale narode sto ginu zbog to engleza ni sta e pa upravu su arabijci

  • Igra Se Do Reklame Ne Do Linije

    9. jun 2017 | 10:51

    koljevka terorizma je saudijska arabija!!!

  • Aca

    9. jun 2017 | 15:51

    Kada sve zrtve u bilo kojoj drzavi budu jednake tada ce i meni biti zao.Koliko je nevinih u Srbiji pobijeno(voz u Grdelici)u Siriji,Libiji,koliko migranata nestane u moru ali samo se njih 7 u Engleskoj spominje.Koliko su licemerni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA