TRI stvari koje Partizan mora da uradi za sledeću sezonu!

Crno-beli se nalaze na najvećoj prekretnici u istoriji kluba

  • 60

Košarkaši Partizana završili su neslavno ovu sezonu , sa samo jednim finalom i to u Kupu Radivoja Koraća. Ovo je jedna od najslabijih sezona u istoriji kluba koju su počeli prilično ambiciozno, ali se na kraju nije sve završilo kako su želeli.

>>> Košarkaši Partizana posle 19 godina ne igraju za titulu šampiona!

Međutim, nije sramota ne uspeti, svako nekad ne uspe u životu, sramota je odustati od borbe, a crno-beli se nisu predali sigurno. Kao najtrofejniji srpski klub i evropski gigant moraju naći načina da se usprave i ponovo budu konkurentni za titulu.

>>> Nikola Peković napušta Partizan?

Samo treba da naprave rekonstrukciju kluba i da krenu iz početka. Sada im preostaje da se potpuno resetuju za sledeću sezonu.

Međutim, to nije lako uraditi, jer ogromna armija navijača želi i traži rezultate, a bez novca nema rezultata odmah. Partizan mora da se osloni na mlađe snage, na igrače iz omladinskog pogona i da im veruje. Tri stvari bi trebalo da uradi.

1. Finansijska konsolidacija

Crno-beli moraju da se finansijski konosoliduju, a to znači da probaju da što manje novca troše bespotrebno na sezonu i skupi igrački kadar već da deo vraćaju dugove bivšim igračima kako ne bi bili u blokadi. A od jednog dela novca da sastavlju tim koji koji bi mogao da igra bar neku ulogu u ABA ligi i da ne obećavaju nikakve rezultate barem dve godine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

2. Bazirati ekipu na mladim igračima

Nema više šanse da klub opstaje sa iskusnim igračima koji igraju za mnogo novca (pri tome se misli na godišnje plate od 80.000 i naviše evra.) Treba mlad tim, igrača sa karakterom, sa idejom da znaju šta je to Partizan i da je igrati u Partizanu čast i obaveza, jer je najuspešniji srpski tim u istoriji.

3. Pronaći ozbiljnog predsednika i skauta za mlade igrače.

Partizan mora da ima vođu van terena, čoveka koji će se boriti za klub na svim nivoima. Takođe mora naći ozbiljnog skauta za mlade talente i da ih pronalaze pre evropskih giganata i raznoraznih menadžera.

Šta vi mislite da bi crno-beli morali da urade za sledeću sezonu?

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prodajemo lepak punoletnim ''ganima od 02h-06h..FARBARA GdK

    10. jun 2017 | 00:12

    NISTA OD TE 3 VASE "PUSTE ZELJE" tj. "DOBRONAMERNOG SAVETA", NAPROTIV, JOS JACE TROSITI DO 17,5 MILKI zVEZDE-UGASENE DUGA, VRATITI Darka Rusa ili Miloja i savetnika mu Dudu Ivkovica, Tosu poslati u zasluzenu penziju i na njegovo mesto postaviti LEGENDARNOG KICU, a ZOCU POVERITI ZADATAK PRONALAZENJA STRANIH SPONZORA, posto cemo OVDE DOBITI MUTANTOVE tj. FALSIFIKAT KK-OTPADKEEEE I NAS KKP ZAUVEK PRVI, OPET, ZAUVEKKK .!. XXAAXXAA .!. LEPKKKOM PROTIV TOKSINA S'KRK-aaaaa

  • Doktor

    10. jun 2017 | 00:47

    Mislim da bi Novica Veličković mogao da bude budućnost kluba, mlad je, perspektivan, obećava i odlično bi se u ekipi uklopio kao vođa navijača.

  • Ноле

    10. jun 2017 | 00:35

    Да зову Дула да удари тај задњи ексер у ковчег а Даниловић да угаси светло јер они су клубу оставили 10 милиона евра дуга а сад сте од Пековића очекивали да врати њихове дугове својим парама.Није ваљда луд.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA