Partizan i Dorćol u nedelju za Kup Srbije!

Nešto ranije u nedelju, kao svojevrsna predigra u Novom Sadu održaće se Kup Vojvodine u ragbiju 9.

  • 1

Ragbisti Partizana i aktuelnog šampiona Dorćola u nedelju 11. aprila (18.00) na terenu Nastavnog centra u Makišu boriće se u finalu Kupa Srbije za drugi trofej u ovoj sezoni u domaćem ragbiju 13. Po malo neočkivano Dorćolci će imati šansu da osvoje i drugi pehar u 2017. godini pošto su na startu takmičarskog ciklusa trijumfovali u Superkupu Srbije.

Dorćol jeste daleko najtrofejniji tim u srpskim okvirima, ali je aktuelni prvak imao katastrofalni prvi deo sezone u Grupi A Prve lige, gde još uvek nije izborio opstanak. Međutim, kada je bilo najpotrebnije Dorćolci su u polufinalu Kupa šokirali Crvenu zvezdu prošlog vikenda (24:18), pa se njihov niz plasman u finale domaćih takmičenja nastavio.

Od ponovnog pokretanja ragbija 13 na ovim prostorima, 2001. godine, Dorćol je igrao sva finala u svim nacionalnim takmičenjima, a u jednom od tih finala – plej-ofa prvenstva 2015. godine rival je bio Partizan. Uprkos inspirativnoj igri crno-belih tokom tog prvenstva, ali potom i u samoj finalnoj utakmici, titula je ponovo otišla podno Donjeg grada (50:34).

U međuvremenu Partizan nije imao tako ubedljive partije, sve do ovog proleća gde je uz Zvezdu najveći favorit za trijumf u nacionalnom šampionatu. Samim time, crno-beli na papiru imaju prednost i uoči nedeljnog meča, međutim posle eliminacije crveno-belih iz slične pozicije u polufinalu, ostaje da se vidi da li je dobro u startu potceniti Dorćolce.

Nisu nas zavarale loše partije Dorćola u prvom delu sezone, jer dobro znamo da je ta ekipa sposobna da u ključnim utakmicama igra najbolje. Apsolutno nije bitno koja ekipa ima ulogu favorita pre meča, jer je u ragbiju teren jedino merilo. Verujemo u naše sposobnosti i nadamo se istorijskoj pobedi u nedelju – izjavio je pre finala trener Partizana Admir Hadžić čija je ekipa u polufinalu eliminisala Radnički iz Niša (48:26).

Foto: RSS Foto: RSS

U dosadašnjem toku sezone, crno-beli su sa Dorćolom odigrali samo jednu utakmicu, u 3. kolu savladali su ubedljivo prvaka sa 44:10. Njihov meč 6. kola odložen je i to će upravo biti odlučujući duel za razrešenje pitanja opstanka u Grupi A za jesenji deo prvenstva. Ukoliko pobede, Dorćolci će ostati u eliti i ostati u trci da odbrane titulu. Svaki drugi rezultat, donosi opstanak Radničkom, tako da će još uvek aktuelni prvak presudne mečeve u sezoni igrati protiv Partizana.

Ponovio sam nekoliko puta da je ovo verovatno najteža sezona za nas. Imamo velikih problema sa zdravljem igrača, ali smo pokazali protiv Zvezde u polufinalu da želja i požrtvovanje mogu da nadomeste sve. Verujem da momci mogu da i u finalu ponove tu partiju – izjavio je kapiten i trener Dorćola Dalibor Vukanović koji će zbog povrede u nedelju samo sa klupe predvoditi svoju ekipu.

Uz Vukanovića, aktuelni prvak u ključni period prolećnog dela sezone ulazi bez od ranien teže povređenog reprezentativca Stevana Stevanovića, dok su polufinale protiv Zvezde još propustili Aleksić, Mitrović, Samardžić i Tajsić. Sa druge strane trener crno-belih Hadžić nema takvih problema sa sastavom ekipe.

Posle četiri godine pauze, novosadski Ragbi klub Podbara obnovio je postojanje i biće domaćin takmičenja na kojem će još učestvovati ekipe Dinama iz Pančeva, Nove Pazove i Starog Grada. Turnir se igra na stadionu Kabela (16.00) i ulaz je slobodan.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездa €^®®¥¥£©

    10. jun 2017 | 14:04

    Е нека су и они у неком финалу. Кошарка, далеко, рукомет, још даље, одбојка-нзм и дал имају екипу. Рагби(добар би им био онај Лео, може и он у рагби тим), боћање и пикадо им остало од спортова. Намештаљке у фудбалу се не рачунају, јер то онда није у спортском домену.Док сређује Толе, то није то.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA