Čukarički krenuo u misiju povratka na vrh, pojačani bivšim reprezentativcem koji je igrao na SP!

Na Banovo Brdo, kao novo lice u stručnom štabu, stigao je nekadašnji reprezentativni golman Oliver Kovačević

  • 1

Bez Nenada Lalatovića i njegovih pomoćnika, ali pojačani nekadašnjim reprezentativcem Srbije i Crne Gore Oliverom Kovačevićem, Čukarički je "otvorio sezonu lova" na sam vrh tabele Superlige sledeće sezone.

Na prozivci Brđana pojavilo se 27 igrača, a novinare su dočekali sportski direktor Vladimir Matijašević i pomoćni trener Pavle Delibašić. Upravo je Matijašević i najavio dolazak Kovačevića koji je 2006. godine na SP bio u sastavu reprezentacije.

>>> Ispovest Matijaševića o Zvezdinom pozivu za Lalata u 5 do 12 i planovima Čuke: Za titulu nam trebaju naša deca i 2.000 navijača!

- Kovačević će biti trener golmana u svim selekcijama Čukaričkog - rekao je sportski direktor Čuke. Tačnije, Kovačević će biti nešto kao koordinator trenera golmana, što znači da Milan Ševo ostaje u klubu.

Foto: čukaričkifk Foto: čukaričkifk

Matijašević je potom nastavio:

- Kao što znate, Lalatović je sa mladom reprezentacijom i s ekipom će do kraja meseca raditi Delibašić i Jurasović. Doveli smo dvojicu novih igrača, očekujemo još trojicu. Biće i odlazaka, ali ćemo o tome kasnije razgovarati. Što se tiče ponuda, najviše ih imamo za Ožegovića.

- Na pripreme ćemo voditi 22 fudbalera plus golmani i nekoliko njih iz mlađih selekcija. Danas su na prozivci Milutin Vidosavljević (2001) i Dimitrije Kamenović (2000) po preporuci trenera mlađih selekcija i verovatno će ići i na pripreme da osete rad u prvom timu. Darko Zorić nije ovde jer je operisao prepone i oporavak je oko dve sedmice.

S druge strane, Pavle Delibašić je dobio ''zadatke'' od Lalatovića.

Foto: čukaričkifk Foto: čukaričkifk

- Šef nije tu, ali mi kao klub i tim imamo plan i program po kom ćemo raditi do kraja meseca. Lalatović je ostavio uputstva i neće biti problema. Ekipu će sa mnom trenirati i koordinator trenera Čukaričkog Mihajlo Jurasović, trener golmana Milan Ševo i koordinator trenera golamana Oliver Kovačević uz potpredsednika Nenada Mirosavljevića. Radićemo po sistemu dva - dva- jedan odnosno dva dana zaredom po dva treninga, pa jednog jedan, a sve kod nas na stadionu Čukaričkog i trčanje u Košutnjaku - rekao je Delibašić novinarima.

On je dodao da će tokom pripremnog dela u junu biti odigrane tri prijateljske utakmice 21. i 28. protiv ruskih drugoligaša i 24. protiv Bačke, a sve na terenima Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Na prozivci su bili:

- Nikola Petrić, Filip Pajović, Saša Jovanović, Nemanja Obradović, Dragoljub Srnić, Marko Docić, Đorđe Đurić, Boris Kopitović, Đorđe Crnomarković, Petar Bojić, Obeng Regan, Nikola Drinčić, Petar Jovanović, Asmir Kajević, Đorđe Bašanović, Staniša Mandić, Sava Radić, Nemanja Milojević, Marko Šarić, Stefan Šapić, Ivan Jovanović, Predrag Jovanović, Luka Zorić, Đorđe Petrović, Mihajlo Karadžić, Milutin Vidosavljević i Dimitrije Kamenović.

Zbog reprezentativnih obaveza nisu došli: Ognjen Ožegović, Miroslav Bogosavac, Nemanja Radonjić i Dušan Lagator, a opravdano odsutni su i Igor Matić, Aleksandar Jevtić, Zehrudin Mehmedović i Darko Zorić.

Što se tiče Matićevog statusa, Matijašević je rekao:

- Kapitenu je istekao ugovor i kada se vrati sa odmora sešće sa predsednikom kluba i razgovarati o svom statusu - jasan je bio Matijašević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    12. jun 2017 | 16:55

    Matija idi iz kluba, vodi i predsednika ako te neda. Hocemo Cukaricki bez kombinacija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA