Ko bi mogao da bude novi trener Partizana? Ovih nekoliko stručnjaka imaju harizmu da vode crno-bele! (FOTO)

Partizan se nalazi na prekretnici, jer mora da izabere trenera koji će u narednim godinama pokušati da vrati klub na staze stare slave

  • 10

Košarkaški klub Partizan moraće da pronađe novog trenera za sledeću sezonu. Aleksandar Džikić trebalo bi da preuzme Budućnost pa je za crno-bele najvažnije da reše pitanje struke, a onda i igračkog kadra.

>>> Podgoričani uzdrmali Partizan: Džikić preuzeo Budućnost!

E sad, nije lako naći trenera koji će nositi to breme pritiska rada u Partizanu. Potreban je mlad, ambiciozan, ali sa neke strane i iskusan stručnjak koji će imati dovoljno motiva.

Spekulisalo se po košarkaškim krugovima da bi Vlado Šćepanović mogao da preuzme crno-bele posle odlične epizode u Budućnosti, ali je crnogorski trener otišao u Bamberg, gde će biti asistent Trinkijeriju.

Sa druge strane saznajemo da ni Dušan Kecman nije opcija, s obzirom da je tek zagazio u trenerske vode i da nije radio samostalno. Na tržištu ima nekoliko slobodnih stručnkaka:

1. Miroslav Muta Nikolić

Iskusni straget bi mogao da se posle 20 godina vrati u Partizan. Nema problem da forsira mlade igrače, ima dosta iskustva a jedino je pitanje da li bi napustio Dinamik gde imao jako zanimljivu priču. Možda je u mogućnosti i neka fuzija dva kluba ili ugovor o saradnji.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

2. Vladimir Đokić

Bivši igrač Partizana, sada trener Vršca i mlade selekcije Srbije do 20 godina sa kojom je bio prvak Evrope. Sada opet vodi mladu selekciju, ali se takmičenje završava 23. jula tako da ima vremena da bude uz ekipu od početka priprema.

Printskrin: KSS Printskrin: KSS

3.  Vladimir Jovanović

Bivši trener Partizana i još jedan koji je uz Vujoševića i Mutu Nikolića osvajao titule sa klubom. On je trener juniorske selekcije Srbije  koja ima takmičenje na prvenstvu Evrope do 06. avgusta, tako da bi i on mogao  bude na starz priprema ekipe.

Foto: KSS Foto: KSS

4. Dušan Gvozdić

Doskorašnji trener Bosne iz Satajeva sa kojom je igrao finale plej ofa BIH. Pre toga uspešno vodio Hemofarm (Vršac) , a radio je i u Poljskoj sa Željkom Lukajićem te bio pomoćnik Dušanu Ivkoviću reprezentaciji Srbije od 2010 do 2013. godine.

Printskrin: Youtube/BH Basket Printskrin: Youtube/BH Basket

Ipak, nije nerealno da se pojavi i neko drugo ime u opticaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    13. jun 2017 | 16:32

    Ja prdlazem Novicu za trenera,mislim da bi prebio sve igrace ako se ne udaraju u grudi pesnicama ,a i mislim da bi ga navijaci prihvatili posto ume da koketira sa njima za pomocnika legendu Misu Tubasa!!!!!

  • Nikola

    13. jun 2017 | 16:17

    Muta Nikolic treba da bude trener Partizana i da se izvrsi fuzija sa Dinamikom kao sto smo mi sa FMP-om. Partizan mora sto pre da izadje iz krize, bez jakog Partizana nema jake Zvezde a onda nema ni jake Srbije!

  • Жика Живац

    14. jun 2017 | 07:37

    Miša Tumbas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA