Košarkašice Srbije otišle na Eurobasket gde brane titulu! (FOTO)

U prijatnoj atmosferi, naše najbolje košarkašice družile su se sa prijateljima i novinarima, a za srećan put od KSS su dobile personalizovane termo-čaše za kafu sa svojim slikama

  • 1

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u sredu 14. juna ujutru putuje na Evropsko prvenstvo u Prag (16-25. jun), pa je u utorak u „Kući košarke“ upriličen koktel kako bi devojke bile adekvatno ispraćene u borbu za novu medalju.

U sjajnom ambijentu, brojnim ljudima iz sveta košarke i predstavnicima medija prvi se obratio predsednik KSS Predrag Danilović.

- Devojkama podrška najviše znači… Došlo je vreme da ih ispratimo na EP, znam da su naporno radile i da su imale male probleme sa povredama, nadam se da će ih zalečiti do početka šampionata. Devojke, idete na Evropsko prvenstvo kao aktuelne prvakinje Evrope, nemojte nikoga da precenjujete, a Košarkaški savez Srbije je uvek uz vas, kao i zemlja Srbija. Imaćete veliku podršku KSS i želim da se zabavite, da uživate i da se vratite zadovoljne. Želim vam sve najbolje! – rekao je Predrag Danilović, predsednik KSS.

Selektor Karadžić istakao je da su na pripremama uradili sve što je bilo planirano.

- Uradili smo sve što smo mogli, nismo baš sto odsto spremni zbog povreda igračica. Ali, kada izađemo na teren u Pragu, to se sve zaboravlja. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, devojke imaju rezultate i nadamo se da ćemo ispuniti cilj – poručio je Karadžić.

Foto: KSS Foto: KSS

Kapiten Jelena Milovanović se zahvalila na podršci koju naše šampionke imaju.

- Mnogo nam znači to što ste uz nas… Odradili smo poslednji trening u Hali sportova „Ranko Žeravica“ i verujem da će sve devojke dati maksimum od prvog minuta u petak protiv Grčke. Mogu da poručim da ćemo biti jedna uz drugu i da nećemo odustajati do poslednje sekunde. Nadam se da ćemo se vratiti zadovoljne i da ćemo to možda i proslaviti sa svima vama kada se vratimo – istakla je Milovanovićeva.

Ispraćaj košarkašica na EP pratila je i promocija knjige „Koš po košarkašice“ Košarkaškog saveza Srbije, čiji je autor Vladimir Stanković. To je prva knjiga koja govori o uspesima naše ženske košarke.

- Hvala KSS, doskorašnjem predsedniku Draganu Đilasu, sadašnjem Predragu Daniloviću, Dejanu Tomaševiću, Ani Joković, Zoranu Papoviću, Zagi Žeravici, kao i svima ostalima koji su pomogli da ova knjiga ugleda svetlost dana. Svako od njih je doprineo slikom, sećanjem, anegdotom ili nekom dogodovštinom da knjiga ne bude suvoparna. U njoj su tri poglavlja sa posebnim osvrtom na svako takmičenje – poručio je Stanković.

(Telegraf.rs/KSS)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA