≫ 

Ovo je za svaku pohvalu: Jednom od najboljih igrača Čuke ostala dva ispita da završi Pravni fakultet

Akademac u kopačkama

  • 5

Fudbal i obrazovanje su nekad davno išli "ruku pod ruku" i to nije bilo ništa neobično, ali je danas spoj akademskog angažmana i jurcanja lopte gotovo nespojivo. Prava retkost.  

Malo je sportista uopšte, o fudbalerima i da ne pričamo, koji su uz profesionalni fudbalski put pronašli vremena i volje da se posvete edukaciji i usavršavanju koje ne podrazumeva popravljanje performansi na fudbalskom terenu.

Primer za svaku pohvalu je fudbaler Čukaričkog Đorđe Đurić koji privodi kraju studije na Pravnom fakultetu!

Do zvanja akademskog građanina ostala su mu još samo dva ispita.

- U neformalnom delu razgovora na komantar da je lak sagovornik za novinare jer na različite teme ima spremne i racionalne odgovore, dvadesetpetogodišnji Đurić je otkrio da pored profesionalnog fudbala završava studije na Pravnom fakultetu odnosno ostala su mu još dva ispita. Čestitamo mu na tome i želimo da što pre donese diplomu i u klub - prenosi sajt Čukaričkog podatak za ponos o svom fudbaleru koji je svakako raritet ne samo u našim okvirima.

Foto: FK Čukarički Foto: FK Čukarički

I njegov fudbalski put je zanimljiv...

Ponikao je u Zvezdi, koja ga je slala na pozajmice u Sopot, Rad i spartak, posle čega se otisnuo u inostranstvo. Igroa je za Ašdod, MTK, Tatabanju, Rudar iz Pljevalja, a od pre godinu dana je član "brđana".

Budući pravnik je za klupski sajt izneo utiske o početku priprema koje protiču bez prvog trnerea Nenada Lalatovića koji vodi mladuu reprezentaciju Srbije u poljskoj.

- Prvih deset dana su najbitni da se ekipa spremi. Treninzi su naporni, mnogo trčimo da napunimo noge i pluća, da bi bili spremni kao pred prošlu polusezonu. U prolećnom delu se videlo da smo bili najspremniji. Nema razlike da li je šef tu ili ne. Radimo mnogo i sve kako se traži od nas. Novi igrači su se odlučno uklopili. Crnomarković trenira sa nama već neko vreme, Drinčić je super momak i atmosfera je stvarno odlična - rekao je naš snažni štoper.

Đurić je izrazio očekivanje da će Čukarički biti među tri najbolje ekipe na tabeli u narednoj sezoni, jer kako je istakao, klub sa Banovog brda to zaslužuje.

- Ne smemo da dopustimo da nam se ponovi prošla prva polusezona kad smo podbacili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA