≫ 

FSS uveo nove propozicije: Igraće se baraž nalik na engleski Čempionšip

Novi sistem takmičenja stupa na snagu od sezone 2018/2019.

  • 7

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije u četvrtak je, na zasedanju u Staroj Pazovi, doneo niz važnih odluka od kojih je možda i najvažnija ona koja se tiče promene propozicija takmičenja u Superligi, odnosno u Prvoj ligi Srbije i koja će stupiti na snagu od sezone 2018/2019.

IO FSS doneo je odluku da broj klubova Superlige ostaje isti, ali će 14-plasirana ekipa igrati baraž mečeve sa ekipom iz Prve lige.

Naime, dve prvoplasirane ekipe iz Prve lige obezbediće direktan plasman u elitu, a treća, četvrta, peta i šesta ekipa na tabeli igraće po sistemu 3-6, 4-5, po ugledu na engleski Čempionšip, za finale baraža i pobedu koja će obezbediti duel sa 14-plasiranom ekipom Superlige u velikom baražu.

Pored ovog, rešeno je još nekoliko pitanja.

Bivši fudbaler i funkcioner Dragiša Binić postao je novi član IO FSS zadužen za regularnost takmičenja, dok će potpredsednik Savo Milošević u odsustvu Slaviše Kokeze imati ingerencije predsednika FSS.

Novi član fudbalske Vlade je još jedno veliko fudbalsko ime, Mladen Krstajić, a poverenje je ukazano i Milutinu Baštovanoviću.

Ostavku na mesto potpredsednika FSS podneo je Novica Tončev, koji je postao novi član Odbora za hitna pitanja FSS.

Odlukom Izvršnog odbora FSS imenovana je nova Sudijska komisija u sastavu Rade Đurović, Milan Karadžić i Dejan Filipović, pod čijom nadležnošću će biti Superliga, Prva liga Srbija, ženske lige, futsal liga, odnosno kadetska i omladinska liga Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA