SJEKLOĆA ZA TELEGRAF: Nisam zadovoljan i pored pobede, ali bilo je vruće i sparno

Nikola kaže da sebe smatra i Srbinom i Crnogorcem i da mu ne smeta što ga svojataju Crnogorci iako se bori pod srpskom zastavom, jer je rođen u Nišu

  • 0

Srpski bokser Nikola Sjekloća savladao je na poene jednoglasnom odlukom sudija najboljeg francuskog borca u supersrednjoj kategoriji Hadilaha Muhamadija. Borba je održana u Mediteranskom sportskom centru u Budvi u jako teškim uslovima zbog velike vrućine i vlažnosti vazduha, a u sklopu Sjekloćinih priprema za meč protiv svetskog šampiona Endrjua Vorda koji ga očekuje početkom sledeće godine.

- Bila je teška borba, nisam baš najzadovoljniji kako sam boksovao, ali važno je da sam pobedio – rekao je Sjekloća za Telegraf i dodao da je verovatan uzrok lošijeg izdanja visoka temperatura u sali.

- Dobro sam se pripremio za ovaj meč, ali uslovi u sali su bili preteški zbog velike vrućine, a ja sam tek pre tri dana došao sa Rogle gde je temperatura znatno niža – objašnjava srpski bokser.

Ovo je bila 25. pobeda u isto toliko profesionalnih mečeva za našeg asa, ali vremena za odmor nema mnogo, jer se bliži meč za titulu svetskog šampiona u verziji WBC, a pre toga još jedan pripremni meč krajem novembra.

- Napraviću malu pauzu do sredine ili kraja septembra, u tom periodu ću ponovo postati otac, a onda slede pripreme za meč koji ću imati sredinom ili krajem novembra. Još uvek ne znam protivnika za tu poslednju probu pred meč za titulu koji me očekuje početkom sledeće godine – rekao je za Telegraf ovaj rođeni Nišlija koji živi u Budvi.

Na konstataciju da su ga crnogorski mediji danas predstavili kao Crnogorca, Sjekloća kaže da sebe smatra srpsko-crnogorskim bokserom.

- Ja sam Srbin, ali živim u Crnoj Gori i smatram se i Srbinom i Crnogorcem, koliko god to čudno zvučalo. Ne smeta mi kad me svojataju jedni ili drugi  - kaže Sjekloća koji se od 2009. takmiči pod zastavom Srbije.

Osim ove borbe, sinoć su u Budvi održane još dve. Sjekloćin trening partner i najbolji crnogorski bokser Dejan Zlatičanin odbranio je pojas interkontinentalnog šampiona lake kategorije u verziji WBC savladavši tehničkim nokautom Uzbekistanca Bahira Pajozova.

Ovo je bila 16. pobeda Zlatičanina, a 12. nokautom u profesionalnoj karijeri, što je za divljenje u kategoriji u kojoj se takmiči.

U trećoj borbi Bogdana Mitić poražen je od Rusa Konstantina Ponomarjova na poene, a po opštoj oceni, srpski bokser je teško oštećen, jer je ceo meč dominirao, a i Rus je zaradio javnu opomenu zbog udaranja glavom i rvačkih zahvata.

- Publika je s pravom negodovala, jer je Mitić bio bolji, ali sudije su imale drugačiji kriterijum – smatra Sjekloća.

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA