Pešić napustio Zvezdu, Milivoje Lazić novi trener, Gurović pomoćnik

Predsednik Crvene zvezde potvrdio razlaz kluba s Malog Kalemegdana i trofejnog stručnjaka, ekipu će voditi dosadašnji Karijev asistent kome će pomagati Milan Gurović. Kari ostaje u Zvezdi Beograd kao savetnik

  • 0

Predsednik KK Crvena zvezda Beograd Nebojša Čović potvrdio je da je došlo do prekida saradnje između crveno-belih i Svetislava Pešića, koji će ipak ostati u klubu, ali kao savetnik.

- Svetislav Pešić i ja smo posle brojnih pregovora doneli zajedničku odluku i okončali njegovo obavljanje dužnosti trenera prvog tima. Dosta smo razgovarali, iako je to bilo u otežavajućem ambijentu zbog šumova koji su se nezvanično prenosili po medijima. Slučajno ili ne, ne znam, mada mislim da se u Srbiji ništa ne dešava slučajno - rekao je predsednik Crvene zvezde na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu.

Pešić je po povratku u redove Crvene zvezde prošlog leta potpisao ugovor na dve godine sa klauzulom produženja za još jednu sezonu, ali su crveno-beli i trofejni stručnjak dogovorili sporazumni prekid saradnje.

- Ipak, Pešić ne ide iz kluba, jer će biti zadužen kao savetnik u aktivnostima omladinskih selekcija kluba. On je ostavio veliki trag u Crvenoj zvezdi, gde se prihvatio posla u najgorem mogućem trenutku za klub, kada nije bilo ni uprave ni igrača. Njegov stav poštujem, i upravo iz tog razloga smo na njegovu preporuku angažovali dosadašnjeg pomoćnika Milivoja Lazića na mesto prvog trenera, a njegov pomoćnik će biti Milan Gurović - rekao je Čović.

Predsednik beogradskih crveno-belih je objasnio da je razlog raskida ugovora sa Pešićem njegova želja da se više angažuje u radu na reprezentativnom nivou kao selektor Nemačke.

- On želi da se više posveti reprezentativnim obavezama. Znam da će biti svakakvih komentara, kao što ih je bilo i pre godinu kada je dolazio i kad smo po mnogima započeli "nemoguću misiju" - rekao je Čović.

On je naglasio da je klub još u pregovorima sa Lukom Pavićevićem, ali da njegovo eventualno preuzimanje zavisi od dve tačke: njegove trenerske funkcije u Roanu, sa kojim ima ugovor do juna 2013, i obaveza u reprezentaciji Crne Gore, zbog kojih ne bi mogao da bude u Beogradu do sredine septembra.

Posle dolaska Marka Simonovića, Čović nije želeo da govori o novim imenima koja bi potencijalno pojačala redove crveno-belih.

- Simonović je juče došao i potpisao ugovor na dve godine. Ne bih dalje ništa govorio, samo da nastavljamo istim tempom i da se vode se razgovori sa igračima. Biće svakako interesantno. Treba nam sigurno još četiri-pet igrača jer Crvena zvezda postavlja maksimalne ciljeve u svim takmičenjima na kojima će učestvovati naredne sezone - rekao je Čović.

Košarkaši Crvene zvezde će se u Beogradu okupiti 5. avgusta, kada će biti podvrgnuti redovnim medicinskim pregledima, a dan kasnije počinju sa prvim treninzima. Na bazične pripreme će crveno-beli otputovati 12. avgusta na Zlatibor.

OČEKUJEM DA ĆE NAM DRŽAVA OVE GODINE POMOĆI

Od avgusta 2011. godine kada je Crvena zvezda Beograd ušla u fazu finansijskog oporavka, država je ukazala neophodno razumevanje, ali se Čović nada da će naredne godine ona više angažovati.

- Za godinu dana smo imali razumevanje na putu ka saniranju finansijskih gubitaka i od Grada Beograda. U smanjenju duga sa 15.5 miliona na 340.000 evra, Telekom je pomogao sa 200.000 evra. Zahvalan sam i na podršci Aleksandra Vučića. I dalje ćemo insistirati na izgradnji Zvezdine hale, jer su svi računi deblokirani i mislim da su se stekli svi uslovi. Što se tiče kontrole i provere toka novca, naša vrata su otvorena i mislim da bi drugi klubovi trebali to da urade. Očekujemo da država pomogne, a mi ne tražimo ništa van Zakona o sportu - rekao je Čović, i dodao da je potrebno strpljenje za obnovu onoga što je urušavano proteklih desetak godina.

Novi članovi Predsedništva Zvezde postali su nekadašnji košarkaš Andrej Vučić, inače brat Aleksandra Vučića, i diplomirani ekonomista Goran Veselinović, koga je predsednik crveno-belih predstavio kao stručnjaka za marketing.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA