≫ 

Zvezda je apsolutni šampion, Dobrić MVP finalne serije! (FOTO)

Crveno-beli treći put uzastopno prvaci Srbije!

  • 40
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U Srbiji, Zvezda je nedodirljiva.

Košarkaški klub sa Malog Kalemegdana je u svoje vitrine uneo treću uzastopnu, 18. ukupno, titulu prvaka države posle još jedne, više nego ubedljivog trijumfa protiv FMP Železnika rezultatom 87:57, i tako, trećom pobedom u finalnoj seriji, stavio tačku na još jednu dominantnu sezonu u kojoj je tim Dejana Radonjića osvojio "tripletu": ABA ligu, Kup Srbije i šampionat naše zemlje.

Ovacije, slavlje, pesma grmeli su sa tribina hale "Aleksandar Nikolić" koja se ljuljala od emocija navijača koji su u velikom broju došli da pozdrave igrače, i one koji idu i one koji će biti tu i naredne sezone, ali i one koji su tu bili nekada, a došli su da budu deo šampionskog slavlja.

>>> Delije podigle transparent za Radonjića koji je on sigurno emotivno doživeo! (VIDEO)

Epilog utakmice "mačke i miša" dao se naslutiti već posle prvih pet minuta i Zvezdinih 13:0... Crveno-beli nijednog trenutka nisu dizali "nogu sa gasa", želeli su da budu najbolji pred spuštanje zavese, da se igraju i razonode, da razvesele vernu publiku. Završe sezonu u stilu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Motivisano, kao da je u pitanju Evroliga ili derbi, igrači Dejana Radonjoća ušli su u meč rešeni, valjda, da odigraju za svoju dušu i dušu navijača, poslednji put u ovom sastavu: poletno, odgovorno, disciplinovano, a koliko su bili rasterećeni, a opet skoncentrisani, svedoči i podatak da su savršeno izvodili slobodna bacanja - 22/22.

>>> Gromoglasne ovacije za Cirbesa i Micića u Pioniru! (VIDEO)

Zvezdin najveći dobitak finalne serije, pored pehara, bez dileme je Ognjen Dobrić, najbolji strelac i MVP finala, momak koji se kalio upravo u FMP Železniku, kao i Gudurić pre njega, a obojica će naredne sezone biti igrači oko kojih bi mogla da se vrti igra šampiona.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Dobrić je poslednjim izdanjem, u petak uveče, zablistao kao nikad do sada sa 25 poena (2/2 penali, 7/9 za dva, 3/5 za tri) za samo 19 minuta i tako se još jednom, preporučio Radonjiću za sledeću sezonu, pod uslovom da crnogorski stručnjak ostane na klupi Zvezde, a i ako ne bude na mestu uspeha, za Dobrića "nema zime" sa ovakvim talentom.

Mnogi će otići iz kluba, nažalost zvezdaša. Na izlaznim vratima stoje Dženkins, Simonović, Mitrović, Lazić...

U jeku najvećeg slavlja, nekoliko minuta pred kraj, dogodio se možda i najemotivniji momenat utakmice koji je označio početak velike crveno-bele žurke. Dženkins se zaleteo, zakucao, digao tri prsta i poljubio grb - za delirijum i još jaču grmljavinu sa tribina, za "ispis" Amerikanca koji će karijeru nastaviti daleko od zidina Malog Kalemegdana.

Fešta je mogla da počne. Zvezda je ponovo prvak, Zvezda je vladar srpske košarke.

Do iduće sezone i novih košarkaških izazova...

CRVENA ZVEZDA - FMP 87:57 (30:9, 16:15, 29:18, 12:15)

CRVENA ZVEZDA: Volters 5, Tompson, Dangubić 16, Mitrović 7, Lazić 7, Dobrić 25, Simonović 7, Dženkins 5, Gudurić 4, Jović, kuzmić 5, Bjelica 6.

FMP: Radanov 13, Čović, Davidovac 4, Apić 8, Lazarević, Bursać 6, Šešlija 7, Kutlešić 3, Ljubičić 3, Radovanović, Ostin 13, Kaplanović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Atmosfera pred meč:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GdK

    16. jun 2017 | 22:16

    ...sto bi rek'o PALMA-ZA MENE NIJE, NE PRIZNAJEM OVAJ FALSIFIKAT, NAROD SRBIJE NIKADA NECE VERIFIKOVATI PLAGIJAT I OVU SRAMOTU, a jedino je SUD NARODA BITAN, ZA MENE JE MORALNI SAMPION I JEDINI ZIVI BREND SRBIJE-KKP .!. XXAAXXAA .!.

  • Vaske

    16. jun 2017 | 20:51

    Срамота и то НАЦИОНАЛНА СРАМОТА финале у кошарци не преноси "ЈАВНИ СЕРВИС" шта ми то плаћамо.

  • Mali

    16. jun 2017 | 21:16

    Osvojili smo sveeee !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA