Duško Šarić podneo ostavku u Rudaru

Dosadašnji predsednik crnogorskog fudbalskog kluba nije u mogućnosti da obavlja funkciju zbog kazne od osam godina zatvora zbog pranja novca

  • 0

Dosadašnji predsednik crnogorskog fudbalskog kluba Rudar Duško Šarić podneo je ostavku na to mesto posle pet godina rada, pišu "Vijesti".

Viši sud u Bijelom Polju osudio je 3. maja Duška Šarića, inače brata odbeglog narko bosa Darka Šarića, na osam godina zatvora zbog krivičnog dela pranja novca.

- Zajednički je procenjeno da Šarić, iz situacije u kakvoj se trenutno nalazi, ne može na pravi način i kako bi želeo da pomogne klubu, pa je zato i odlučio da podnese ostavku. Time novom rukovodstvu ostavlja prostor da se u predstojećem periodu, na svim nivoima, maksimalno angažuje, poboljša klupsku organizaciju i pokuša da povrati primat u crnogorskom fudbalu. U svakom slučaju, doprinos sada već bivšeg predsednika, bio je ogroman jer je od Rudara napravio klub za primer - rekla je direktorka pljevaljskog prvoligaša Milika Popović.

Narednih dana će se znati ko će zameniti Šarića na mestu predsednika kluba.

Šarić je prvi čovek Rudara bio od avgusta 2007. godine. Za to vreme su Pljevljaci postali najtrofejniji klub u Crnoj Gori, osvojivši tri kupa i jedanu titulu državnog šampiona.

(Telegraf.rs/Vijesti.me)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA