Đukić priznao: Želimo da dovedemo štopera, ova tri su u igri!

Trener Partizana je tokom razgovora sa novinarima rekao da su Marko Simić, Milan Mitrović i Borislav Jovanović moguća imena koja bi mogla da pojačaju crno-bele

  • 0

Trener Partizana, Miroslav Đukić, sumirao je utiske o dosadašnjem toku priprema na Zlatiboru u razgovoru sa novinarima. On je priznao da se radi na dovođenju štopera, gde crno-beli imaju manjak igrača, a takođe je pričao i o očekivanjima za narednu sezonu, Leonardu i Đurđeviću, mladoj reprezentaciji...

- Kao što sam i očekivao, dosta je mladih momaka sa puno kvaliteta. Ne škripi, nije bitna lepršavost, već da budemo takmičaraka ekipa. U Evropi ne posoji pardon, moramo da budemo praktični, da ispunimo ciljeve - rekao je Đukić.

Đukić nije želeo previše da komentariše situaciju u Crvenoj zvezdi.

​- Gledamo nas, radimo naš posao. Kada za to dođe vreme, skeniraćemo i Zvezdu - kratko je poručio nekadašnji reprezentativac naše zemlje.

Crno-beli se trenutno nalaze na pripremama na Zlatiboru, a trener crno-belih je istakao da jedino sa Tavambom postoji problem u komunikaciji.

- Sa Tavambom se mučimo, ali naučiće i on naš jezik. Momci žele da uče i napreduju i mislim da ćemo brzo doći na željeni nivo - poručio je trener kluba iz Humske.

Đukić se osvrnuo i na Danila Pantića, koji se posle dve godine vraća u klub iz kojeg je otišao na ne preterano lep način.

Foto:partizan.rs Foto:partizan.rs

- Što se tiče dovođenja igrača, sve se radi u dogovoru, niko ne radi na svoju ruku. Pantić je mlad igrač, od njega puno očekujemo, da mi njemu damo, a on da nam vrati. Niko ne dovodi svoje igrače, ni ja svoje, ni Ivica Iliev svoje. Zadovoljan sam radom sportske parcele. Sve je bez trzavica i u miru - istakao je Đukić.

Osvajač duple krune intenzivno radi na dovođenju štopera, a pominjali su se Marko Simić, Milan Mitrović i Borislav Jovanović.

- Svi centarhalfovi su u opticaju, ko god je dobar i kvalitetan, odgovara nasem mentalitetu, da ima određeno iskustvo. Sva trojica su u igri, ali nismo razmišljali o poziciji stranca, jer smo popunili kotu stranaca. Pokušaćemo da dovedmo igraca da se pojačamo. Ostojić i Ćirković su dva stamena centarhalfa, koji nam daju sigurnost - naglasio je Đukić.

Inače, Milana Mitrovića je prethodne sezone želela i Zvezda i čekala ga je faktički do poslednjeg dana prelaznog roka, ali do transfera nije došlo.

Trener Partizana je prokomentarisao i poraz mlade reprezentacije od Portugala (2:0) na otvaranju Evropskog prvenstva.

- Šteta zaista, nismo bili inferiorni u toj utakmici, kada ne iskoristis svoje šanse sledi kazna. Ta generacija je mnogo dala, moramo da verujemo u njih. Sledeći meč je vrlo važan, moramo da pobedimo, a onda sa Špancima, pa šta bude - poručio je Đukić.

Prokomentarisao je i Leonarda i Đurđevića, tandem koji je najzaslužniji za osvajanje duple krune i istakao je da su mu oba igrača potrebna i dalje.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Leonardo je igrač koji daje plus i koji nam treba, i Đuka i Leo. Đurđević je igrač koji se vrlo dobro kreće, ulazi u šanse i to je za njega u ovom momentu najbitnije. To je za svakog napadača bitno i sa te strane sam zadovoljan Presrećni smo što su sa nama - rekao je bivši trener Valensije, koji je potom odgovorio i na pitanje da li je upravo on najveće pojačanje crno-belih.

- Tu sam da pomognem, svojim iskustvom, ali momci su glavi akteri. Bez obzira koliko pažnje pružamo drugim stvatima, svi treba da se koncentrišemo na njih, jer su glavni proizvođači. Ja sam "veliki trener" zato što sam u Partizanu i radim sa velikim igračima. Trener u Barseloni je takođe veliki, Zidan u Realu takođe. Da smo u malim klubovima, bilo bi "mali treneri" - smatra Đukić.

Na kraju je govorio i o očekivanjima u novoj sezoni.

- U svakoj utakmici imate ideju sta ko može da pruži. A onda vam u sledećem meču vam promene tu ideju. Bila je kod nas jedna zanimljiva izreka: kada izgubimo utakmicu, u fudbalu se sve menja, prošlost ne postoji.

- Sve je prelepo, dupla kruna, ali to više ne važi, jer Partizan je veliki klub, živi od sadašnjosti i budućnosti. Zašto je Partizan osvojio duplu krunu? Zato što su bili čvrsti, radili su, dali sve od sebe i zaslužili taj uspeh. Sada samo moramo da se nadogradimo - zaključio je Đukić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA