EKSPLOZIJA U ZAGREBU: Dinamo u 98. minutu prošao dalje! (VIDEO)

Domagoj Vida u poodmakloj fazi meča u Zagrebu sprečio bruku protiv bugarskog prvaka. AEL bez golova u Severnoj Irskoj

  • 0

Partizanu se ipak nisu poklopile sve kockice u sredu uveče, kada se igrao ostatak mečeva druge runde kvalifikacija. Ukoliko eliminiše kiparski AEL, neće biti nosilac u odlučujućoj rundi plej-ofa.

"MAKSIMIR" PROKLJUČAO U 98. MINUTU

Tri kluba sa Balkana bila su nadomak plasmana u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, a uspeo je samo Dinamo. I to na kakav način. Gubili su Zagrepčani 1:0 i 2:1, a onda su golom u 98. minutu stigli do proslaska u narednu rundu. Domagoj Vida je postao junak „modrih“, koji su veći deo meča bili gori tim.

Gosti su na polupraznom "Maksimiru" poveli u 12. minutu. Dinamo je izjednačio desetak minuta pre kraja prvog dela, a samo koji minut kasnije primio ponovo gol i snovi ekipe trenera Čačića počeli su da se raspadaju, ali su Zagrepčani opet, kao pre sedam danau Bugarskoj, postigli gol u poslednjim trenucima meča i izborili treću rundu gde ih očekuje moldavski Šerif.

BUDUĆNOST I VARDAR BEZ ZAVRŠNOG UDARCA

Budućnost se posle 0:2 u Podgorici isprsila u Vroclavu protiv Slaska, ali nije uspela da napravi prvorazredno iznenađenje.

Vukčević je već u 15. minutu posle kornera prepolovio zaostatak Podgoričana, ali prvak Crne Gore nije imao snage za istorijski uspeh.

Vardar je ispao od Bate Borisova još u Belorusiji. Tamo su Makedonci imali 2:1 do 90. minuta, a onda su primili dva pogotka. U revanšu nisu uspeli da stignu do gola gostiju koji su sačuvali 0:0.

AEL OTALJAO POSAO

Logično, AEL je rutinski odradio gostovanje Linfildu. Kiprani su promašili sijaset prilika u Severnoj Irskoj i potvrdili da ekipa koja će dočekati Partizan naredne nedelje ima snage i za mečeve na strani.

Helsingborg je rutinski odradio velški TNS i igraće protiv Maribora u narednoj rundi.

U trećoj rundi kvalifikacija će igrati: Bate - Debrecin, Slask - Helsingborg, AEL - Partizan, Hapoel Šmona - Nefči, Molde - Bazel, Maribor - Didelanž, Šerif - Dinamo, Anderleht - Ekranas, Seltik - Helsinki, Kluž - Liberec.

Drugo kolo kvalifkacija:

SREDA

Helsingborg – TNS – 3:0 (2:0) prvi meč 0:0

Vardar – Bate Borisov – 0:0 prvi meč 2:3

Dinamo – Ludogorec – 3:2 (1:2) prvi meč 1:1

Linfild – AEL – 0:0 prvi meč 0:3

Slask – Budućnost – 0:1 (0:1) prvi meč 2:0

UTORAK

Ventspils – Molde 1:1 (0:3)

Salcburg –Didelanž 4:3 (0:1)

Hapoel Šmona – Žilina 2:0 (0:1)

Ekranas – Šamrok 2:1 (0:0)

Šerif – Ulises 1:0 (1:0)

Zestafoni – Nefči 2:2 (0:3)

Bazel – Flora 3:0 (2:0)

Debrecin – Skenderbeu 3:0 (0:1)

Partizan – Valeta 3:1 (4:1)

Željezničar Maribor 1:2 (1:4)

Rejkjavik – Helsinki 1:2 (0:7)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA