Saša Ilić: Kada sam pričao da je nemoguća Liga šampiona, mi smo je dva puta igrali. Zato i sada ne verujem (FOTO)

- Pojačanja su potrebna svakoj ekipi, tako i nama. Što više kvalitetnijih igrača, veća je konkurencija i to je bolje za Partizan, pošto će svaki igrač dati što više da se nametne treneru. Uvek sam za pojačanja, ako se pojavi mogućnost da dođe nekoliko kvalitetnih igrača, to bi nam značilo - poručuje legendarni kapiten crno-belih

  • 10
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Saša Ilić je prošao toliko priprema sa Partizanom da se verovatno u trenutku zbuni u kom mestu zaspi posle treninga. O intervjuima koje je dao tokom svih tih dana da i ne govorimo...

Ipak, i danas, posle godina igranja u crno-belom, priprema jednih i drugih, putovanja, karantina, ikona kluba i dalje oseća da žar koja ga vuče da i dalje bude deo ekipe i pomogne joj u ostvarenju takmičarskih ciljeva.

Ilić je u razgovoru sa novinarima na Zlatiboru izneo viđenje aktuelnog sastava, talenta koji ima, potencijala, mogućnosti...

Pričao je o onom što je uvek "vruća" tema - o pojačanjima, i u kojoj meri su potrebna ovom sastavu Partizana.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Potrebna su svakoj ekipi, tako i nama. Što više kvalitetnijih igrača, veća je konkurencija i to je bolje za Partizan, pošto će svaki igrač dati što više da se nametne treneru. Uvek sam za pojačanja, ako se pojavi mogućnost da dođe nekoliko kvalitetnih igrača, to bi nam značilo.

Bio je skeptičan, čak pesimista oba puta kada je Partizan igrao Ligu šampiona 2003. i 2010. godine. I sada, kaže, ima isti osećaj...

- Ja sam totalno kontra, zbog toga i mi zameraju. Jer pričam da je to nemoguće, dva puta se desilo, a ja nastavljam da pričam da je nemoguće.

Partizanu je igranje u Evropi uglavnom odnosilo energiju za domaće okvire, pa otud i pitanje za kapitena imaju li crno-beli kapaciteta da "guraju" na sva tri fronta jednako kvalitetno i uspešno?

- Sigurno da imamo taj kvalitet, ali hajde da idemo korak po korak. Primarni cilj je Evropa, znamo ime prvog protivnika, nadamo se najboljem, određenoj dozi sreće. Pre dve sezone nismo dobro startovali u prvenstvu, ali nam se vratilo u Evropi. Bili smo blizu da prezimimo, možda nam je nedostajalo iskustvo, sreća… Da se ne vraćamo. U svakom slučaju, mislim da su naše ambicije svima poznate kada je reč o domaćem prvenstvu. To su oba trofeja, a u Evropi da dođemo u neku grupnu fazu. Nadamo se Lige šampiona, a ako to ne može, barem Liga Evrope.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Igračka dugovečnost Iliću je omogućila da mnoge bivše saigrače sada dočeka u ulozi trenera. Jedan od njih je i aktuelni strateg crno-belih Miroslav Đukić.

- Jasa m tada bio priključivan reprezentaciji (kad je Đukić bio selektor, prim. aut). Bio sam nekoliko puta kada je on bio jedan od nosilaca igre. To je tada za mene bilo fantastično iskustvo jer sam bio u društvu velikana kakvi su bili Mijatović, Savićević, Piksij Stojković… To su bili vanserijski igrači i bio sam počastvovan jer sam imao priliku da treniram sa njima. Imao sam kontakt sa Đukićem i kada je bio selektor. Pozivan sam bio tada. Imam odličnu saradnju sa njim, kao i sa svim trenerima koji su bili u Partizanu. Svi smo na istom putu i trudićemo se da zajedničkim snagama ostvarimo ono što svi želimo.

Neizbežno pitanje je povratak Danila Pantića koji je zna se kako otišao, a sada se vratio da popravi sliku o sebi...

- Nadam se da može da se vrati. Dača je igrač koji je bio projektovan kao nosilac igre Partizana, ali spletom određenih okolnosti, možda nije razmišljao, desilo se što se desilo. Sada je na novom početku. Njegova sreća je što je veoma mlad i na njemu je da radi, da se nametne i da pokaže svima nama da je tačno ono što se pričalo o njemu kad je bio mlađi. Imaće podršku od svih u klubu, i svih igrača. Na njemu je sve, kao i na svim ostalim igračima.

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • El. Comandante

    20. jun 2017 | 11:47

    Ovoga puta si u pravu...!!!!!

  • Звездa €^®®¥¥£©

    20. jun 2017 | 11:46

    Неком је највећи домет да изгуби од Аугсбурга, а неко је то освајао. Ne veruj im sine, i ponosan budi, sto zvezdasko srce bije ti iz grudi. Ne veruj im sine i ponosan budi, sto zvezdasko srce bije ti iz grudi. Pricace ti da se ona gasi, ti sto nikad nisu tako sjali. Ljubomorni neka im uzdasi jer ostace tek komsija mali.

  • čarls bronson

    21. jun 2017 | 04:31

    U Zvezdi pametno razmišljaju u vezi evropskih takmičenja. Bolje da ispadnu u kvalifikacijama, tokom leta, da u grupnoj fazi ne budu topovska hrana, a i ne trebaju im dresovi sa dugim rukavima. Sada su se uplašili Maltežana, a nekada im je Glasgov Rendžers bio boranija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA