≫ 

Fudbalska priča za suze i smeh: Prešao je 1.300 km biciklom zbog Krotonea i sina (VIDEO)

Retko ko je verovao da će njegova ekipa zaista uspeti da se zadrži u Seriji A

  • 4

Fudbaleri Krotonea uspeli su da za dlaku da izbegnu ispadanje u drugu ligu, a u to je od samog početka verovato trener Davide Nikola.

Kada je njegova ekipa prvi put slavila kao gost protiv Kjeva (2:1), Nikola je obećao da će voziti bicikl 1.300 kilometara (razdaljina između Kalabrije do Torina) ako ekipa izbor opstanak u Seriji A.

Krotone je boljim igrama u drugoj polovini sezone ostavio sada već drugoligaše Empoli, Palermo i Peskaru, a trener je ispunio svoje obećanje.

- Za mene je bilo prirodno tako da razmišljam. Volim da vozim bicikl, to inače radim u slobodno vreme. Od prvog dana sam verovao da možemo da ostanemo u ligi - rekao je tada Nikola

Međutim, Nikola je imao dodatan motiv da pređe toliku deonicu. Uradio je to za svog sina, koji je 2014. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći nakon što ga je udario automobil dok je vozio bicikl...

- Ovo je za mog sina. Ne želim da ijedan roditelj doživi ono što sam ja doživeo. Drago mi je da sam uspeo da pređem ovaj put i nadam se da će se nešto popraviti po pitanju sigurnosti na italijanskim putevima - rekao je trener.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA