Ameri poslali beli tim basketaša na Srbiju, a naši imaju spremnu taktiku pred meč odluke! (VIDEO)

Biće zanimljivo u sredu od 14 časova, čeka nas basketaški klasik, Srbija - SAD!

  • 1

Basketaši Srbije spremni su sa četvrtfinale Svetskog kupa protiv SAD, koje su poslale drugačiji sastav u odnosu na poslednje Svetsko prvenstvo.

Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović dominirali su u grupi A, došli su do maksimalnog učinka pobedama nad Egiptom (17:15), Rusijom (20:17), zatim Andorom (22:13) i Portorikom (21:14).

Portorikanci su pali teže nego što deluje, pružali su žestok otpor do sredine duela, kada je ipak do izražaja došla surova uigranost i kvalitet naših reprezentativaca. Posle tri dana turnira, prvo mesto strelaca čak dele Bulut i Majstorović, koji su se naoštrili za duel protiv SAD u četvrtfinalu.

- Prošli smo grupu sa četiri pobede, očekivano je poslednja sa Portorikom bila teška, njima je to bilo biti ili ne biti. Držali su se neko vreme, ali znali smo da će kad tad pasti i ući u naš ritam. To se i desilo – kaže Marko Savić, koji je dobro skautirao Amerikance, rivale sa kojima će se suočiti u sredu od 14 časova u četvrtfinalu.

- Sa njima smo igrali na sva tri Svetska prvenstva, svaki put smo ih dobili, često su slali različite sastave, ove godine su poslali zanimljiv tim sa tri niža belca i jednim tamnoputim igračem, malo jačim i višim fizikalcem. Jako specifično igraju, šutiraju za dva poena, bez mnogo unutrašnje igre i plana B, bar što se tiče onog da smo mi gledali. Naravno, idemo na njih bez potcenjivanja, cilj je da zatvorimo šut za dva. Ako imamo energiju kao do sada, samo se mi pitamo – jasan je Savić, pred susret sa Zairom Karingtonom, Dejmonom Hafmanom, Danijelom Mavraidesom i Kregom Murom.

Srbija brani svetski tron, a sa druge strane kostura takmičenja, Rusija i Holandija će se sastati u četvrtfinalu. Polufinalni meč je u 17.15, a veliko finale u 21.30.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA