Brutalna suspenzija za Oskara posle masovne tuče u Kini

Skupo plaćeni fudbaler drastično kažnjen zbog incidenta na nedavnoj utakmici

  • 3

Brazilski fudbaler Oskar suspendovan je na čak osam utakmica zbog izazivanja masovne tuče na utakmici Šangaj SIPG, za koji igra, i Gvangdžo R&F koji trenira Dragan Stojković Piksi.

>>> Ulična tuča na utakmici u Kini! Piksijevi igrači se svetili Oskaru, Govedarica smirivao razjarenog "Džeki Čena" (VIDEO)

Bivši igrač Čelsija za koga su Kinezi izdvojili ogorman novac da bi ga doveli, u finišu prvog poluvremena loptom je namerno pogodio dvojicu protivničkih igrača, koji su uzvratili, a za njima krenuli i gotovo svi ostali igrači oba tima na terenu.

Epilog sukoba bila su dva crvena kartona, po jedna za igrača oba tima, ali zanimljivo ne i za Oskara koji je naknadno kažnjen od strane Fudbalske asocijacije Kine.

- Oskarov nesportski potez, koji je izazvao veliki tuču na terenu, veoma negativno se odrazio na kinesku profesionalnu ligu. Kineski savez pridaje veliku važnost aspektu discipline i osuđuje svaki vid nasilja i nesportskog ponašanja, koje u korenu želi da odstrani - stoji u saopštenju FS Kine u obrazloženju kazne za Oskara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездa €^®®¥¥£©

    22. jun 2017 | 13:44

    Тако је и Леонардо могао да изазове нереде "шамарањем" Фримпонга и Планића, али је срећа што су они остали смирени и нису дозволили да их испровоцира. Ипак су они играчи великог клуба. Брине што и поред тога он није кажњен. Али то овде није чудно. Тренеру им се опрашта казна из Словеније, па ово, па још много тога...али ово је још Толетова лига, а свуда па и у Кини су правила која важе за све, па и звезде.

  • OO7

    22. jun 2017 | 15:41

    I vise treba da budeee kazna .... Za lazna simuliranja treba pregledati snimak i odma 6 meseci zabrane, za pogibeljni startovi isto .... I nema plate u tom periodu.... Pa bi onda fudbal bio lepota ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA