Atletska reprezentacija spremna za ekipno EP, iako nije otišla u punom sastavu!

Ivana Španović, Mihail Dudaš i Asmir Kolašinac nisu u ekipi, ali selektor Slobodan Popović veruje da će ekipa u Tel Avivu ostvariti dobar rezultat

  • 1

Atletska reprezentacija Srbije od srede boravi u Tel Avivu, gde nas za vikend očekuje ekipno Evropsko prvenstvo druge lige, koje se održava 24. i 25.juna 2017.godine.

Naša zemlja nadmetaće se još sa reprezentacijom: Austrije, Hrvatske, Kipra, Mađarske, Islanda, Letonije, Litvanije, Moldavije, Slovenije, Slovačke i Izraela.

Zbog priprema za Svetsko prvenstvo u Londonu, koje se održava u avgustu ove godine, naša ekipa ostaće uskraćena za nastup nekih od naših najboljih atletičara, Ivane Španović, Mihaila Dudaša i Asmira Kolašinca. Uprkos tome selektor Slobodan Popović izabrao je dobru ekipu za ovaj put.

Među glavnim srpskim adutima treba izdvojiti Amelu Terzić koja će trčati na 1500m i 3000m, pored nje takmičiće i iskusna Olivera Jevtić na 5000m, Biljana Topić skakaće troskok, Dragana Tomašević bacaće disk, Lazar Anić skakaće udalj, velike šanse imaće i Tamara Salaški na 400m, kao i Milan Ristić na 110m prepone.

Foto: ASS Foto: ASS

Zbog oslabljenosti srpske ekipe naš cilj je ostati među prvih osam, od ukupno 12 zemalja sa kojima će se nadmetati naši atletičari.

- Liga Evrope je specifično takmičenje u kojem se zajedno boduju nastupi i muškog i ženskog dela reprezentacije. Od svih takmičara očekujem borbu za svaku poziciju i bod više, što sam im i predočio na poslednjem sastanku. Samo sa takvim pristupom možemo da ostvarimo cilj i ostanemo u ovom rangu takmičenja - rekao je selektor Popović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    24. jun 2017 | 21:00

    Važno je učestvovati i opravdati stipendije .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA