Vojvodina dovela Moreiru, <br>odustala od Vukića

Dolazak Moreire, znači i odustajanje od dovođenja plavokosog veziste

  • 0

Dugo očekivani transfer Almamija Moreire u Vojvodinu konačno je  dogovoren.

Nekadašnji vezista Partizana danas je u Novom Sadu dogovorio sve detalje ugovora sa Vojvodinom, a konačan paraf će uslediti početkom naredne nedelje. On će tada potpisati dvogodišnji ugovor sa novosadskim "lalama" s opcijom da on bude produžen na još jednu sezonu, ukoliko obe strane budu zadovoljne. Moreira u "Vošu" dolazi iz kineskog prvoligaša Dalijena, gde je proveo poslednjih godinu dana posle kontroverznog odlaska iz Partizana i svađe sa rukovodstvom kluba.

- Praktično je sve dogovoreno, ostaje samo da se Moreira vrati u Kinu nakratko i završi neke formalnosti. Ono što je bitno je da on dolazi kao slobodan igrač i da Vojvodina neće plaćati obeštećenje - kaže za "Telegraf", sportski direktor Vojvodine, Miodrag Pantelić.

Da li ovo znači i da ste odustali od Zvonimira Vukića, koji je trenutno slobodan igrač?

- Vukić je nama bio interesantan, pogotovo kada su se pregovori sa Moreirom neplanirano odužili. Ipak, Moreira je bio naša prva meta i sada kada smo postigli sporazum sa njim, tako da nam Vukić više nije među prioritetima. 

Moreira će tako zauzeti mesto plejmejkera, koja je ostalo upražnjeno odlaskom Giorgija Merebašvilija u Dinamo iz Tbilisija. On je treće pojačanje kluba sa "Karađorđa" u ovom prelaznom roku, posle dolazaka Aleksandra Kataija i Milovana Milovića. Da li Vojvodina planira još pojačanja?

- Želimo da dovedemo zadnjeg veznog, jer nam je otišao kapiten Medojević. Mi već imamo kvalitetnog Mitoševića na toj poziciji, ali želimo da pojačamo konkurenciju. Nebitno da li je stranac ili domaći igrač, najvažnije je da donese kavlitet - otrkiva Miodrag Pantelić za "Telegraf"

(Telegraf.rs/Aleksandar Gligorić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA