≫ 

Goreće Split: Srpski rukometaši u grupi sa Hrvatskom na EP i još dve jake ekipe! (VIDEO)

Srpska reprezentacija izvučena je u grupu A koja se nalazi u Splitu

  • 9

Rukometaši Srbije igraće u grupi A u gradu Splitu u prvoj fazi Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Osim naše selekcije u grupi se nalaze i ekipe: Hrvatske, Švedske i Islanda,

Nakon prve faze prvenstva, glavni deo takmičenja odigraće se u Zagrebu i Varaždinu. Finalni vikend Evropskog prvenstva odigraće se u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu u Areni Zagreb.

Evropsko prvenstvo na rasporedu je od 12. do 28. februara 2018.

- Nismo imali sreće u žrebu. Jako teška grupa, ali imamo svojih šansi sa Islanđanima i Šveđanima, pre svega. To su ekipe kojima možemo da pariramo. Realan sam, sa Hrvatskom će biti jako teško igrati u Splitu.

- Oni su veliki favoriti, ne samo grupe, već i na čitavom prvenstvu. Vidim ih u finalu sa Francuzima. Poenta i cilj je izaći iz grupe sa dva boda, ako imaš ambicije da napraviš nešto na Prvenstvu. To bi bila odlična stvar - kaže srpski pivotmen Rastko Stojković i dodaje:

Printskrin: Youtube/EHF

Printskrin: Youtube/EHF

- Žreb je ravnomeran, sve grupe su teške. Ono što našu odvaja je to što smo sa domaćinom u grupi. Svi rivali će protiv Hrvatske imati veći pritisak. Oni će biti motivisani i da nam se revanširaju za poraz u polufinalu Evropskog prvenstva, kada smo ih pobedili u predivnoj atmosferi. Pretpostavljam da će i za njih atmosfera sada biti predivna.

- To su utakmice zbog kojih vredi igrati i baviti se sportom. U takvim mečevima sazrevate kao igrač, u sportskom i psihološkom smislu. Sa jedne strane mi je drago, a sa druge, znam da su za nas mečevi sa Islanđanima i Šveđanima odlučujući. Kada bi preneli dva boda, a onda da tražimo svoje šanse sa Belorusima i Norvežanima - zaključuje Stojković.

GRUPE:

Grupa A, Split: Hrvatska, Island, Srbija, Švedska

Grupa B, Poreč :Norveška, Austrija, Francuska, Belorusija

Grupa C, Zagreb: Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Nemačka

Grupa D, Varaždin: Mađarska, Španija, Danska, Češka

Prošli put dve selekcije sastale su se u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu 2012 i tada je Srbija prošla u finale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA