≫ 

FIBA dodelila Srbiji domaćinstvo Evropskog prvenstva za košarkašice 2019!

Međunarodna košarkaška federacija dodelila je našoj zemlji organizaiju velikog takmičenja za 2019. godinu

  • 4

FIBA je dodelila Srbiji organizaciju Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. godine, odlučeno je na sastanku Borda FIBA. Ovo prvenstvo će biti održano u junu 2019. godine, a prijavljeni gradovi su Beograd, Niš i Zrenjanin.

Konkurenti Srbiji za domaćinstvo bili su Rusija, Letonija i Izrael. Pored Srbije, organizator će biti i Letonija, gde će se održati jedan deo grupne faze, ali će završnica takmičenja biti u Srbiji.

Srbiju je na sastanku predstavljao predsednik KSS Predrag Danilović, a u delegaciji su se nalazili potpredsednica KSS Ana Joković, generalni sekretar Dejan Tomašević i članica tima za prezentaciju Srbije Magdalena Kokić.

Srbija je pre dve godine bila jedan od kandidata da organizuje EP za košarkašice 2017, ali je domaćinstvo tada dobila Češka.

Košarkašice Srbije su osvojile zlato na EP 2015, godine, dok su sada na EP u Pragu kao završile takmičenje u osmini finala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdasica

    24. jun 2017 | 11:43

    Jos da se vrati Maljkovic ili dodje neko drugi i bolji od Karadzica, na vrhu smo opet

  • Rampage

    24. jun 2017 | 11:51

    Medalju imamo sigurno,daj Boze zlatnu

  • Realan

    24. jun 2017 | 14:37

    Zrenjanin ? Lepo za toliki grad, ali nisam siguran da imaju adekvatnu sportsku i hotelsku infrastrukturu, o vodi za pice necemo jer prica se vec 13 godina da ce je dobiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA