Basketaši gubili sa 14:10, a onda je Bulut počeo da baca na pod driblinzima! (VIDEO)

Samo tri dana posle svetske titule, basketaši Srbije pobedili su u kvalifikacijama za Evropski kup.

  • 3

Šampionat Starog kontinenta održaće se od 7. do 9. jula u Amsterdamu, a na kvalifikacionom takmičenju u francuskom Poatjeu dominirao je Dušan Domović Bulut kao najefikasniji igrač sa 38 poena.

Ovaj put je umesto Marka Savića uz Dušana Domovića, Marka Ždera i Dejana Majstorovića nastupio 29. basketaš sveta Aleksandar Ratkov, koji se odlično uklopio, a turnir ipak nije bio puka šetnja do prvog mesta, iako je zabeležen maksimalan učinak.

U grupi su pale Turska (21:9) i Slovačka (19:13), u četvrtfinalu je Italija srušena sa 21:11, ali je zato bilo neizvesno protiv borbenih Mađara (21:18), koji su vodili sa 14:10 pre nego što je Bulut počeo da dominira. U finalu, Francuska je poražena bolno kao na prethodnom Svetskom kupu u Nantu, i sada je bilo 22:11.

Evropski šampionat je veliki cilj naše reprezentacije, koja do sada nije došla do krune Starog kontinenta, iako je čak trostruki šampion sveta. Zato će u Amsterdamu sve biti usredsređeno na novo veliko odličje, posle čega će preostati samo da se još na Olimpijskim igrama stavi tačka na sve turnire koji se mogu osvojiti.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majstor

    25. jun 2017 | 20:18

    To je ta nebuloza FIBE, budes prvak sveta i onda moras da igras kvalifikacije za europsko prvenstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA