Emocije naviru: Ajverson zaigrao pred 15.000 ljudi na najspektakularnijem basket takmičenju (VIDEO)

Košarkaški nostalgičari su konačno dobili ligu po svom ukusu

  • 0
alan ajverson Foto: youtube/printscreen/_q1-nEZ1u2Q

Košarkaška publika u bruklinškom "Barklej" centru došla je samo zbog njega. Da ga vidi na terenu, ne na klupi.

"Želimo Ala", vikali su.

Al im je uslišio želju.

Član "Kuće slavnih" Alan Ajverson (42) tek je na insistiranje navijača zaigrao za tim koji vodi sa klupe "3's Company" na početku "BIG3" turnira koji se od ovog leta prvi put igra u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je i nastao pre nekoliko meseci.

U pitanju je modifikovan basket "3 na 3".

Jedan od osnivača i pokrovitelja je reper "Ice Cube" čija je ideja bila da na jednom mestu okupi penzionisane NBA zvezde i organizuje takmičenje koje je u planu da se igra u vreme pauze u NBA ligi.

Ako se po jutru dan poznaje, turnir ima potencijal da traje duže od jednog leta.

Ajverson je definitivno prvo ime takmičenja koje broji osam ekipa i koje će se igrati u nekoliko gradova, a počelo je u domu NBA ligaša Bruklina, gde se sabralo 15.000 ljudi. Ajverson je prvi meč počeo sa klupe, ali je publika rekla svoje: legendarni as je ušao u igru i svaki njegov potez i dodir sa loptom bio je propraćen pokličima  i bodrenjem.

I euforijom, kada je pogodio prve poene.

Na otvaranju turnira bile su NBA legende Čarls Oukli, Rik Beri, Geri Pejton, Džordž Gervin, Džulius Irving i Rik Mahorn, svi sa jednim zadatkom: da podrže stvaranje nečega što bi trebalo da zaživi i postane tradicija i sjajna razonoda i užitak za košarkaške nostalgičare.

Od igrača koji učestvuju, sem Ajversona, tu su bivši plej Sakramenta Džejson Vilijams, Katino Mobli, Kenjon Martin, Džermejn ONil. kao i bivši igrač Olimpijakosa Džoš Čildres koji je poenima u poslednjoj sekundi "oteo" Partizanu finale Evrolige 2010. godine.

Neka od osnovnih pravila su da se meč igra dok prva ekipa ne stigne do 60 poena, uz obaveznu prednost od dva poena. Poluvreme je na 30 poena.

Najveća zanimljivost je šut za četiri poena: postoje tri mesta na centru odakle igrači mogu pogoditi "četvorku".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA