RASEL VESTBRUK JE MVP: Ubedljivo je pobedio Hardena i Lenarda na glasanju!

Plejmejker Oklahome je izdominirao po broju glasova u odnosu na konkurente

  • 2

Rasel Vestbruk je izabran je za MVP-ja NBA lige za proteklu sezonu! Na ceremoniji koju je organizovala NBA liga, plejmejker Oklahome je izabran za najkorisnijeg igrača lige u sezoni za nama.

Vestbruk je bio favorit za najznačajnije individualno priznanje, nakon nestvarne sezone koju je imao u kojoj je oborio neke rekorde za koje se mislilo da nikada neće biti oboreni.

Glavni konkurent bio mu je Džejms Harden iz Hjustona, ali je Vestsbruk dobio mnogo više glasova i u ukupnom broju poena je ubedljivo odneo prvo mesto.

Vestbruk je dobio 888 poena uz 69 glasova za prvo mesto (od ukupno 101), Harden je bio drugi sa 753 poena i 22 glasa za prvo mesto, dok je treći bio Kavai Lenard sa 500 poena i 9 glasova za prvo mesto.

Svako u Oklhakomi me je pustio da se takmičim na najvišem nivou svake večeri. Ne mogu da zahvalim svima, ali hvala vam momci, hvala svakome ko mi je pomogao i bio uz mene na ovom putu.

Vestbruk je bio najbolji strelac lige, prosečno je po utakmici beležio 31.6 poena, imao je 10.4 asistencije i 10.7 skokova po meču. Ipak, posebno će se pamtiti da je oborio rekord Oskara Robertsona iz 1962. godine po broju tripl-dablova u sezoni, i sada drži rekord po tome sa 42 u sezoni, jednim više nego legendarni ''Big O''.

Pogledajte poteze koji su obeležili Vestbrukovu neverovatnu sezonu koju je krunisao MVP titulom!

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    27. jun 2017 | 10:32

    Bolji od Jordana,jamesa i brayanta, harden nema odbranu.lenard dobro igra, videcemo ga sledece sezone,mora da igra bolje da bi bio MVP, Raseleeeeee MVP brate,dodji da igras za Srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA