Zvezdin trener o projektu ''Fudbal za prijateljstvo'': Presrećni smo što smo napokon zajedno sa našim sportskim prijateljima iz celog sveta!

Delegacije iz 64 zemalja iz Evrope, Azije, Afrike, Južne i Severne Amerike pristigle su u Sankt Petersburg

  • 0

Završne manifestacije pete sezone dečijeg međunarodnog društveno odgovornog projekta ''Fudbal za prijateljstvo'', organizovanog pod pokroviteljstvom kompanije Gazprom - zvaničnog partnera FIFA i Šampionata sveta u fudbalu 2018. – započele su danas u Rusiji.

Delegacije iz 64 zemalja iz Evrope, Azije, Afrike, Južne i Severne Amerike pristigle su u Sankt Petersburg kako bi – u duhu prijateljstva, mira i ravnopravnosti - demonstrirale predanost ključnim vrednostima projekta, razmenili iskustva i dali primer čitavom svetu.

- Presrećni smo što smo napokon zajedno sa našim sportskim prijateljima iz celog sveta, ujedinjeni oko ključnih vrednosti projekta i vrhunskog fudbala. Siguran sam da će deca sa sobom poneti neizbrisiva sećanja i utiske koji će im obogatiti život i stvoriti od njih prave fer-plej sportiste i svetske ljude - istakao je Nikola Mitić, trener omladinske selekcije FK „Crvena zvezda“, dugogodišnjeg učesnika projekta.

Foto: Promo Foto: Promo
Foto: Promo Foto: Promo

Mladi fudbaleri - dvanestogodišnji ambasadori projekta - okupljeni u 8 međunarodnih Ekipa Prijateljstva, prikazaće na zelenim prostranstvima  fudbalskih terena da je prijateljstvo moguće bez obzira na boju kože, pol, veru i fizičke mogućnosti.

Mladi novinari - članovi Međunarodnog dečijeg pres centra – zajedno će  sa svojim starijim kolegama iz vodećih svetskih medija – izveštavati svetsku javnost o zbivanjima sa manifestacija i terena u Sankt Peterburgu, putem sopstvenog TV kanala i radija, veb-sajta i društvenih mreža, dnevnog štampanog novinskog izdanja i ostalih formi ekskluzivnih izveštaja.

Odrasli predstavici zemalja-učesnica, članovi međunarodnih delegacija, pratiće mlade učesnike u gradu na Nevi; među njima se nalaze i zvaničnici fudbalskih federacija i udruženja, međunarodnih društvenih programa, poznati novinari, roditelji, nastavnici i treneri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA