Svi na stadion, igra Voša! Novosađani najavljuju ofanzivu na evropskoj premijeri

Slovački ružomberok prvi rival "lala" u kvalifikacijama za Ligu Evrope

  • 3

Fudbaleri Vojvodine, nekako tiho, kreću ka Ligi Evrope utakmicom 1. kola kvalifikacija za drugo po jačini evropsko takmičenje. 

Rival Novosađana je slovački Ružomberok, trećeplasirani tim tamošnje lige, koji dolazi na noge "lalama" u četvrtak od 20 sati na "Karađorđu".

"Pobeda, a šta drugo", odjekuje iz tabora "Stare dame" pred premijeru u novoj sezoni.

- Ružomberok je organizovana ekipa, kako u fazi napada, tako i u fazi odbrane i nisu slučajno tokom čitave prošle sezone bili na trećem ili četvrtom mestu u slovačkoj ligi. Međutim, mi se spremamo još od trećeg juna i mislim da smo za nijansu kvalitetnija ekipa, što naravno treba pokazati i na terenu. Nadam se da ćemo se sutra, pred našim navijačima, prikazati u najboljem mogućem svetlu – rekao je u najavi meča trener Novosađana Radoslav Batak.

Vojvodina protiv Ružomberoka neće nastupiti kompletna.

- Jedini problem za sada je izvesno neigranje Antića, koji još uvek oseća posledice povrede zadnje lože. Svi ostali su spremni, uključujući i Jovančića i Lakićevića, koji su prethodnih dana takođe imali lakše povrede – napominje Batak.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je upitan da prokomentariše i stanje štopera Renana da Silve Alveša, koji je ovog leta stigao među crveno-bele.

- Alveš je dva-tri dana bio bolestan, ali njemu je svakako potrebno još oko nedelju dana da sustigne ekipu po pitanju fizičke spreme. Za sada još uvek nije potpuno spreman, a na poslednjim utakmicama, na tom mestu smo imali alternative u vidu Kovačevića i još nekih igrača.

Za Bataka, dileme nema: pobeda je jedina opcija u četvrtak uveče.

- Mi u svakoj utakmici idemo na pobedu, pa će, naravno, tako biti i sutra. Prvi meč igramo kod kuće, potom putujemo u Slovačku i svaki pozitivan rezultat uz neprimljen gol daće nam nadu i mirnoću pred revanš. Kada se ne primi gol, igrači uvek dobijaju na samopouzdanju.

Batak velike nade polaže u publiku...

- Naravno da je podrška navijača uvek važna, jer nije isto igrati pred punim i pred polupraznim stadionom, što smo već nekoliko puta naglasili. Na kraju krajeva, fudbal se i igra zbog navijača, jer sa njima je potpuno drugačiji ambijent i utisak o utakmici, a i velika su podrška samim igračima.

Trener Voše je pričao i o novajlijama i njihovoj implementaciji u sistem.

- Generalno sam zadovoljan. Na pozicijama igrača koji su otišli iz kluba, doveli smo adekvatne zamene. S obzirom na to da su sa nama tek neke dve nedelje, to za sada ide sasvim ok, a kako vreme bude odmicalo, verujem da će biti sve bolje i bolje.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Novinare je interesovalo i kakva je trenutna situacija u vezi sa Dejanom Melegom.

- Očekivao sam ga na treningu posle Evropskog prvenstva za mlade, ali on se nije pojavio. Ne znam kakva je trenutna situacija i da li je njegov transfer završen, a u to svakako ni nisam mnogo ulazio. Za mene su uvek dobrodošli igrači koji su glavom u Vojvodini i koji, naravno, to podupiru svojim kvalitetom – ističe Batak.

Nekoliko reči Batak je posvetio trećeplasiranom timu slovačke lige.

- Analizirali smo Ružomberok i pogledali smo njihove četiri utakmice iz prošle sezone, kao i sa priprema. To je relativno visoka ekipa, koja ima dobar ofanzivan prekid.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA