Novi selektor Hrvatske 90-ih ratovao protiv Srba: Sa 17 godina sam otišao u rov s puškom!

Petar Krpan, koji je novi trener hrvatske reprezentacije do 17 godina prisetio se trenutaka iz rata u kome je učestvovao u rodnom u Osijeku

  • 14

Hrvatska fudbalska reprezentacija do 17 godina dobila je novog trenera, Petra Krpana (42), za koga hrvatski mediji pišu da je bio na prvoj liniji fronta u Osjeku tokom devedesetih u ratu u Hrvatskoj.

>>> Pomoćnom treneru Rijeke je rušenje aviona JNA u ratu veći uspeh od titule: Zaigra mi srce kad prođem pored tog mesta (VIDEO)

Tada je imao 17 godina i nosilac je sponemice, kako ga Hrvati nazivaju ''Domovinskog rata'', a kako kaže, to su za njega sada lepe uspomene, jer je sa 17 godinaotišao u rov i ostao živ.

- Koliko god su to bila teška vremena, na kraju su to za mene lepe uspomene, budući da sam ostao živ. Sa 17 godina sam otišao u rov, nisam otišao s prijateljima ''okolo'' da se školujem u Mađarsku ili u zemlje gde je život bio siguran.

- Ostao sam s prijateljem, bratom i pokojnim velikim vođom Matom Šabićem. Hteo sam da ostanem u Osijeku, makar i u podrumu, ali zapovednik Šaban mi je rekao da uzmem pušku i krenem s njim - prisetio se Krpica.

Zvonimir Boban je za njega rekao da je on bio jedini pravi heroj generacije koja je 1998. godine u Francuskoj osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu.

- Jedini pravi heroj te generacije je Petar Krpan. Jer dok smo mi u ratu zarađivali po Milanu, Madridu, Nemačkoj i Francuskoj, on je kao maloletnik branio Osijek s puškom u ruci - rekao je svojevremeno Boban.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlad

    28. jun 2017 | 17:42

    A kakve ovo ima veze sa sportom?

  • Snopy

    28. jun 2017 | 17:32

    Ama srbijo kaga zanimaju hrvati i njihov domovinski rat.Da nije bilo izdaje i stranih placenika on bi ostao u tom rovu zauvek hrvati su strasni borci kad upadno u neko mesto gde su starci i deca koga briga za zakrpu pisete gluposti

  • Sebo

    28. jun 2017 | 16:03

    Koga zanimaju hrvati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA