Bogdan nadmašio i Lebrona: Srbin postaje najplaćeniji ruki u NBA istoriji!

Bogdanović će gotovo dvostruko nadmašiti dosad najplaćenijeg rukija Karla-Entonija Taunsa, dok će u odnosu na prvi Lebronov ugovor dobiti trostruko više

  • 25

Bogdan Bogdanović će od naredne sezone igrati u najjačoj ligi sveta, pošto će preći u redove Sakramento Kingsa sa kojima će potpisati ugovor na tri godine vredan 36 miliona dolara.

Ovo će biti najveći ugovor koji je jedan ruki dobio u istoriji NBA lige, a nadmašiće čak i Lebrona Džejmsa, koji je za svoj prvi ruki ugovor za tri godine dobio 13 miliona dolara. Počeo je sa 4.000.000 u prvoj sezoni, da bi u poslednjoj dobio 5.200.000 dolara.

>>> Rasplakao se kad ga Bogdan nije primetio, a samo je fotku sa njim želeo za 12. rođendan. Na kraju je sa bratom krenuo po svoj poklon (VIDEO)

Bogdan će ga gotovo trostruko nadmašiti ovim ugovorom sa Sakramentom. Vlade Divac kao generalni menadžer nije žalio novac za angažovanje srpskog reprezentativca, koji bi trebalo da se obaveže na vernost Kingsima 6. jula, kada će otići u Ameriku da igra Letnju ligu u Las Vegasu.

Bogdanović je prethodne sezone bio jedan od ključnih igrača Fenerbahčea, sa kojim je osvojio Evroligu u tursko prvenstvo a po meču je u najjačkoj klupskoj ligi Evrope prosečno beležio 14,6 poena uz 3,8 skokova, 3,6 asistencija i 1,1 ukradenih lopti.

Dosad je najplaćeniji ruki u prvoj sezoni bio Karl Entoni Tauns, koji je kao 1. pik od Minesote 2015. godine dobio ugovor po kome je u 1. sezoni dobio 5.700.000 dolara, uz povećanje iz godine u godinu.

Ipak, prostom računicom je jasno da će Bogdanov ugovor biti gotovo duplo veći, jer će po godini dobijati 12 miliona dolara.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    29. jun 2017 | 10:42

    Puno srece decko!

  • apsurd

    29. jun 2017 | 12:52

    Dati ovolike pare za igraca koji u polufinalu i finalu SP, OI u Riju i EP u Francuskoj sutira trojke 0-15 ili 1-15 i koji kao bek suter masi sl. bacanja dva puta zaredom u odlucujucim trenucima-moze samo neko ko ce da se tali od tih para (Divac). Jednostavno nema srce da bude veliki igrac, i to stalno iznova dokazuje. Ja mu zelim srecu

  • SRLE

    29. jun 2017 | 10:35

    Bogdane SVAKA Vam CAST.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA