Fudbalski klub otpustio 40 igrača u jednom danu?!

Velika čistka u nigerijskom drugoligašu

  • 1

Fudbalski klub iz Nigerije Majti Džets dospeo je u žižu svetske javnosti jer je u jednom danu podelio otkaze četrdesetorici igrača - i brojkom, 40?!

Razlog za ovako radikalan potez uprave kluba iz grada Džos, koja je zacrtala povratak u elitni rang, su nezadovoljavajući rezultati u drugoligaškoj konkurenciji.

Ekipa je pala na sedmo mesto u ligi od 13 klubova, pa je klub reagovao na do sada nezabeležen način.

- Imali smo veliki broj igrača u ekipi, 65, bilo ih je previše i nisu doprinosili, tako da smo morali da damo otkaz četrdesetorici - rekao je sportski direktor kluba Benedikt Akvuegbu, prenosi ESPN.

- Potrebno nam je 35 igrača za sezonu, mada neki još nisu ni registrovani, ali treniraju. Ono što smo imali do sada, bilo je previše. Morali smo da preduzmemo ovakav korak kako bi oslobodili prostor za one koji mogu da donesu kvalitet i rezultate. Takođe, i doveli smo desetoricu igrača. To vam je kao da odvajate žito od kukolja - pojasnio je Akvuegbu.

On je dodao da je atmosfera u svlačionici sada drugačija, da je bolja, i da veruje da ekipa ima sve što je potrebno da se bori za plasman u prvu ligu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA