Najveći ugovor u istoriji NBA: Kari potpisao na još 5 godina, 201 milion $

"Ubica" iz Golden Stejta ostaje kao predvodnik šampiona iz Ouklenda

  • 9

BUM! Supertim ostaje na okupu.

Najbolji igrač Golden Stejta Stef Kari pristao je na produžetak ugovora za pet godina, koji će mu doneti 201 milion dolara. Kada se ozvaniči, biće to najskuplji ugovor u istoriji NBA lige.

>>> Stef Kari je tek 82. najplaćeniji igrač, a njegov stav o tome je fenomenalan

Svojevrsni simbol šampiona NBA lige na taj način je okončao spekulacije da možda želi da promeni sredinu u kojoj je osvojio dve titule u poslednje tri godine.

Njegov agent Džef Ostin, otkrio je ekskluzivcu ESPN, specijalizovanog za NBA ligu Adrijanu Vojnarovskom detalje, a Kari će konačno posle nekoliko briljantnih sezona dobiti platu kakvu zaslužuje.

Prethodno je brutalni trojkaš imao četvorogodišnji ugovor vredan 44 miliona dolara.

Foto: Guliver/Ezra Shaw/Getty Images Foto: Guliver/Ezra Shaw/Getty Images

Ovim potpisom Kari stavlja do znanja da želi nastavak dominacije na Zapadu, gde se u narednoj sezoni očekuje najveća ligaška drama, s obzirom kako se timovi pojačavaju. Minesota je u četvrtak predstavila Džimija Batleta, nekadašnju zvezdu Čikaga, dok je Hjuston konačno kompletirao jedan potencijalno ubitačni tandem. Džejmsu Hardenu se pridružio sjajni Kris Pol iz L.A. Klipersa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA