Težak pad na Tur de Fransu: Zakucao se u ogradu, odneli ga u bolnicu (VIDEO) (FOTO)

Mokar kolovoz

  • 1

Jedan od najvećih favorita za osvajanje Tur de Fransa Alehandro Valverde iz ekipe "Movistar", teže se povredio tokom etape koja je vožena u subotu na ulicama nemačkog grada Dizeldorfa, i za njega je takmičenje završeno.

Valverdeov dvotočkaš je proklizao po mokrom asfaltu na ulasku u krivinu, Španac je ispao iz sedla i silovito udario u zaštitnu ogradu.

Nije mogao ni da se pridigne, a pošto mu je ukazana pomoć na licu mesta, sa zaštitnom kragnom oko vrata dopremljen je u bolnicu gde mu je konstatovan prelom čašice kolena i nekoliko povreda na obe noge.

Valverde je pre dve godine bio treći u generalnom plasmanu na najpoznatijoj svetskoj trci i ovo je veliki udarac, za njega pre svega, a onda i za njegov tim.

- U bolnici je, najveći problem je čašica koja je izgleda stradala od udara o ogradu. Vidi se baš duboka rasekotina na nozi. Mnogo je krvi bilo, pa će to doktori morati da mu očiste pre nego što mu skeniraju koleno, da vide da li je došlo do preloma  - preneo je situaciju portparol "Movistara" nedugo posle nezgode.

Ista krivina bila je kobna i po još jednog favorita Džona Izaugirea iz "Bahrein-Meride", i on je završio trku i doveo u pitanje visok plasman u generalnom poretku na kraju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    1. jul 2017 | 22:56

    Strasno veoma iskusan i dobar biciklista veliki brdas i klasik vozac nadam se da ce se oporaviti do vuelte da gledamo njegove bravurozne voznje izdrzi veliki valverde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA