RUKOMET: "Orlovi" greškama obradovali Špance!

Rukometaši Srbije poraženi od "furije" 26:21. U utorak igraju protiv Hrvata

  • 0

Rukometaši Srbije poraženi su na startu Olimpijskog tunira od Španije u derbiju grupe B - 26:21 (10:14). "Orlovi" su imali četiri gola prednosti na poluvremenu, ali su opet, kao u Alikanteu na kvallifikacionom turniru, dozvolili rivalu da stigne do vredne pobede.

Moglo je da bude mnogo drugačije, ali...

Crna serija od 45. do 50. minuta skupo je koštala evropske prvake, koji su u nekoliko minuta ispustili sve kvalitetno što su gradili do tada, naročito u prvih 30 minuta. Serijom 5:0, a podržani i fenomenalnim Ombradosom na golu, Španci su sebi obezbedili uvodna dva boda na rukometnom turniru

U prvoj trećini nastavka srpski reprezentativci dozvolili su rivalu da se potpuno vrati u meč. Španci su stigli na 16:16, imali napad za vođstvo, ali se isprečio Darko Stanić. Međutim, sve je nekako išlo ka tome da je pitanje vremena kada će "furija", predvođena lukavim Valerom Riverom na klupi, preuzeti korbač.

OD 20:18 DO 20:24!?

Deset minuta pre kraja posle gola Ivana Stankovića ponovo smo imali "plus dva", međutim greške u napadu, koji je bilo drastično više na našoj strani u nastavku, donele su nekoliko lakih golova iz kontranapada - Španci su poveli 19:18!

Upravo su ta dva minuta bila presudna u konačnoj raspodeli plena, protivnik je vezao još tri gola, pa će Srbija plasman u četvrtfinale pokušati da obezbedi u narednim kolima, dok su Španci ovim trijumfom praktično obezbedili "taj jedan" skalp, koji bi trebalo da osigura plasman među četiri u grupi smrti.

Naredni meč Srbija igra u utorak protiv Hrvatske, koja je danas pobedila Južnu Koreju 31:21.

ŠPANIJA: Ombrados, Šterbik, Gurbindo 1, Rokas 3, Makeda 4, Gonzales 4, Entrerios 2, Aguirezabalaga, Sarmiento 5, Aguinagalde 2, Ugalde 3, Kaneljas, Moros 1, Gvardiola 1.

SRBIJA: Marjanac, Stanić, Vujin 2, Nikčević 3, Manojlović, Toskić 2, Ilić 6, Marković, Prodanović 3, Rnić 1, Beljanski, Vučković, Čutura, Stanković 4.

GRUPA A

Island - Argentina 31:25

Švedska - Tunis 28:21

Francuska - Velika Britanija

GRUPA B

Hrvatska - Južna Koreja 31:21

Španija - Srbija 21:26

Mađarska - Danska

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA