VUČELIĆ: I Partizan hoće titule od 1941. do 1944. godine! Dok smo mi ginuli i oslobađali Jasenovac...

Čudne izjave prvog čoveka crno-belih

  • 32
FK Partizan, pocetak priprema za sezonu 2017 - 2018, Milorad Vučelić Foto: Marko Todorović

Kao što je poznato, Crvena zvezda je nedavno odlučila da od Fudbalskog saveza Srbije zatraži dve titule (1946, 1986) za koje smatraju da su njihove.

Tog zahteva dotakao se i predsednik Partizana Milorad Vučelić u razgovoru za Večernje novosti.

- Nikakve tragove državnosti Srbija nema od drugog zasedanja Avnoja do Miloševićevog ustava devedesetih. Imamo problem što se javljaju naši brojni stari članovi i traže da mi isto polažemo pravo na titule iz 1941, 1942, 1943. i 1944. godine, kada su se partizani borili - rekao je Vučelić i dodao:

- Ta 1945. je sporna, jer mi nismo igrali u to vreme fudbal, jer smo ginuli na Sremskom frontu i oslobađali Jasenovac. Kažu, nije to moja ideja, već ovih starijih, što duže pamte, da je to neophodno.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Podsetimo, Zvezda je nedavno na Skupštini kluba odlučila da zatraži povraćaj titula. Te 1946. goidne crveno-beli su bili prvaci Srbije, s tim što se takmičenje igralo po republikama i bilo je kvalifikaciono za prvenstvo Jugoslavije.

S druge strane, onu iz 1986. svakako priznaje UEFA jer je Zvezda legitivno osvojila titilu i igrala KEŠ. Međutim, ta titula im je naknadno oduzeta na sudu i dodelejna Partizanu.

Setite se tog ''Šajberovog kola'' kada je ono poslednje ponovljeno zbog nameštaljki. Partizan zatim nije hteo da igra novi meč koji je, na kraju, registrovan pobedom Željezničara od 3:0 u Beogradu. Zvezda je dobila Sarajevo i postala prvak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    3. jul 2017 | 09:38

    Sto pre da predjes na lakse droge. Ovo je strasno sta covek isprica. Pokrali ste i oteli mnogo titula, a sada hocete da vam se upisu i neke kada niste ni postojali???

  • Bole

    3. jul 2017 | 08:14

    Ti si ginuo ti ne znas sta je rat samo jagnjetina ispod saca i litar litar u kafanama.

  • Bgd

    3. jul 2017 | 08:07

    Pa ono jes..samo morate u zagreb po pehare..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA