Pohvale za Mažića i ekipu posle finala: Evo i objašnjenja zašto Srbin nije dao crveni karton Čileancima!

Srpski sudijski tim je sjajno odradio finale Kupa Konfederacija, uprkos tome što ih mnogi napadaju na društvenim mrežama

  • 8

Kažu - kriv je! Kažu - loše je vodio utakmicu! Kažu - morao da da crveni karton Čileancima u finalu Kupa Konfederacija...

Kažu, a stiče se utisak da kao da su svi ti ''poznavaoci'' fudbala bilo šta čekali kako bi blatili Milorada Mažića i njegov sudijski tim koji čine Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

Kažu, a i ne znaju fudbalska pravila koje je Mažić do tančina primenio sredinom drugog poluvremena kada nije isključio Gonzala Haru zbog lakta na licu Tima Vernera.

Onda verovatno svi ti ''dežurni pljuvači'' i ne znaju da je srpski sudijski tim dobio uzuzetne pohvale za vođenje finala Kupa Konfederacija između Nemačke i Čilea (1:0).

Osim što je u pojedinim situacijama pokazao da se se čovek i dalje pita pre mašine (relacija sudija - video tehnologija), Mažićeve ostale odluke su bile ispravne i pravovremene. Uzavrele emocije stručnog štaba i igrača su, takođe, stavljene pod kontrolu.

A za taj ''nepokazani'' crveni karton postoji jasno objašnjenje koje je Telegraf dobio iz svojih izvora. Naravno, stručnih za ovako nešto.

- Mišljenje stručne javnosti u većini svetskih medija je da je čak i situacija u kojoj je korišćena vodeo tehnologija presuđena na najbolji mogući način. U ovako velikim utakmicama, da bi isključili igrača, potrebno je da situacija za crveni karton bude 100 odsto jasna.

- U situaciji kada je Hara zakačio igrača Nemačke laktom. utvrđeno je da taj lakat nije korišten kao ''oružje'' da povred protivnika. Bio je to udarac nadlakticom u afektu bez opasnosti i ugrožavanja bezbednosti igrača. Mažić je ovo sjajno procenio i tom odlukom doveo je finale do kraja. Omogućio je da na kraju pobedi fudbal bez ikakvih pritužbi bilo koje strane - tvrdi naš izvor blizak UEFA i FIFA.

Ne bi trebalo zaboraviti da je ovo finale koje su Mažić i ekipa sudili velika čast za srpski fudbal. Razlog - prvo je pod okriljem FIFA da se u njemu našao tim iz naše zemlje.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir S.

    3. jul 2017 | 15:32

    Sto se tice samog duela na granici je izmedju crvenog i zutog vise vuce na crveni karton ali to je njegova odluka i to se postuje ali zbog aplauza posle zutog moje je misljenje da je morao da da crveni.Svaka cast Mazicu odlicno je sudio i kamo srece da ima vise takvih sudija na svetu.

  • Nemanja

    3. jul 2017 | 15:19

    Majstorr svog zanata

  • Nedjo

    3. jul 2017 | 16:20

    Ovo je prekrsaj za crveni karton-ko se razume u futbal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA