Đukić spremio pakleni dijamant u napadu Partizana: Suma ulazi u drim tim formaciju

Novi udarni trio koji će voditi crno-bele kroz kvalifikacije u prethodnoj sezoni postigao je čak 68 golova

  • 19

Sada kada je, izgleda, postalo izvesno da je Partizan ubo premiju u prelaznom roku dovođenjem glavne "mete" Sejdube Sume, možemo reći da je time i kompletirao udarnu ekipu koja će izneti sledeću sezonu u kojoj srpski šampion ima visoke takmičarske ciljeve u Evropi. U Srbiji se oni prosto podrazumevaju.

Jedino što može urušiti trenutnu skicu tima je odlazak Leonarda, za koga iz kluba kažu da je strateški važno da ga zadrže do kraja avgusta i kraja kvalifikacija, i jeste, ali teško da će posle toga uspeti da odole "napadima" na svog najboljeg fudbalera. No, ako Brazilac doprinese ekipa da uđe u neko od evropskih takmičenja, koja, opet, sa sobom nose unosan finansijski kolač, rastanak sa Brazilcem neće biti nešto što če bilo ko u Partizanu doživeti kao ogroman gubitak.

>>> Vukomanović potvrdio Telegrafu: Pustili smo Sumu u Partizan, biće bolji od Leonarda! (VIDEO)

Dok je Brazilca, Partizan će biti vrlo ozbiljan rival svakom timu na putu ka Ligi šampiona ili Ligi Evrope, a sa Sumom ekipa nesumnjivo dobija na kvalitetu u ofanzivi i potporu tandemu Leonardo-Đurđević.

Kada se navikne na Đukićevu rutinu treninga, a to ne bi trebalo da traje dugo, momak iz Gvineje Konakri (da ne bude zabune, ne Gvineje Bisao, ni Ekvatorijalne Gvineje) trebalo bi da uokviri Partizanov ofanzivni "romb" ili "dijamant" kvartet uz već pomenuti udarni tandem "Đu-Le" i Jankovića koji trenutno figurira kao desni ofanzivni u toj konstalaciji.

Sumina primarna pozicija je ofanzivni vezista, centralno, iza napadača, sekundarno može da igra i po levom krilu, ali mu ipak najviše odgovara i najviše pruža kao središnji ofanzivac, u rombu Partizana to bi bilo između Leonarda i Jankovića, a iza Đurđevića.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Radi se o veštom dribleru sa odličnim pregledom igre, omalenim (samo 161 cm) i vrlo nezgodnim za čuvanje, ali pre svega je reč momku koji je golgeter "u duši", koji stremi ka golu, što je pokazao prethodne sezone sa 20 pogodaka u šampionatu Slovačke za deobu prvog mesta na listi najboljih golgetera lige.

Sa Sumom, Partizan je praktično dobio još jednog vrsnog golgetera, pored dvojice najefikasnijih iz prethodne sezone, a samo treba sabrati ukupni golgeterski učinak sve trojice (Đurđević/Leonardo/Suma - ukupno 68 golova) i jasno je sa kakvim će triom crno-beli raspolagati barem do septembra dok svi budu na okupu.

Što se tiče ostalog dela ekipe, i tu je, manje-više, iskristalisana situacija.

Kljajić je trenutno prva opcija na golu, mada se i Stevanović najozbiljnije nameće, tandem štopera čine Ostojić i novajlija Nemanja Miletić levo, te bekovi Nemanja Miletić (levo) i Miroslav Vulićević (desno). Iza gore pomenutog kvarteta ofanzivaca delovaće standardni Everton i Kosović/Jevtović u zavisnosti od Đukićevog opredeljenja.

Veoma važno za Partizan je činjenica da je, za razliku od prethodne sezone kada je (bez kasnije prisitglog i nepsremnog Leonarda) eliminisan od Zaglembja već na prvom evro stepeniku, sada praktično kompletirao ekipu na svim pozicijama u pravo vreme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A2

    3. jul 2017 | 17:30

    Ako dodje Suma to će biti ubitačan napad. Brz, prodoran, nepredvidiv dribler, golgeter -podseća na Moreiru. Zemljak mu je Tavamba.

  • Звезда £©£¥®~¿¢

    3. jul 2017 | 17:43

    momak iz Gvineje Konakri (da ne bude zabune, ne Gvineje Bisao, ni Ekvatorijalne Gvineje)... Стварно долази из земље фудбалске велесиле. Дајте му некад и са лоптом да тренира, не само с крпењачом. "Увалише" им ћорак, онако, другарски.

  • Nbg pfk

    3. jul 2017 | 19:44

    malo vas pametnjakovica nezna da leo i djuka nisu u bas najboljim odnosima,jedan ide sigurno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA