Matić postao glavni skaut Čuke, a zatim se prisetio dana na Brdu: Postavili smo neke standarde, Srnić mi je najviše odgovarao!

Doskorašnji kapiten teren zamenio foteljom

  • 0

Igor Matić nije napustio Čukarički, ali ima novu funkciju!

Doskorašnji kapiten Brđana odlučio je definitivno da ''okači kopačke o klin'' i sada će obavljati funkciju skauta u timu sa Banovog Brda.

Podsetimo, spekulisalo se da bi Matić mogao i da odigra sezonu u Voždovcu s obzirom na to da je fizički i dalje spreman za maksimalno uspunjavanje profesionalnih obaveza.

Višegodišnji kapiten Čukaričkog Igor Matić obavljaće funkciju glavnog skauta kluba na Banovom brdu i kako kaže zadovoljan je dogovorom koji je postigao sa predsednikom Draganom Obradovićem.

- Baviću se pitanjima vezanim za dovođenje i odvođenje igrača u prvi tim i omladinsku školu. Naravno, u dogovoru sa gospodinom Obradovićem, sportskim direktorom Vladimirom Matijaševićem, šefom Nenadom Lalatovićem, potpredsednikom Nenadom Mirosavljevićem i direktorom naše omladinske škole Nikolom Trbovićem. Posle duge igračke karijere najviše me interesuje da se bavim sportskim pitanjima u klubu. Ne mogu da kažem da je bilo lako odložiti kopačke, ali imam 36 godina i takva odluka je očekivana. Prošlo je 15, 20 dana od isteka ugovora, slegli su se utisci i prija mi odmor - rekao je Matić.

Prema rečima Matića, činjenica da je do nedavno bio u svlačionici mu je prednost u nastavku karijere.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Svlačionica je ogromno iskustvo za mene. Znam skoro sve momke, njihov karakter i to će mi sigiurno pomoći u daljem radu. Videćemo u narednih šest meseci do godinu dana gde ću sebe pronaći i šta mi još tačno nedostaje.

Matić je na Brdo došao 2012. godine i učestvovao je u najvećem uspehu Čuke - osvajanju Kupa Srbije!

- Bilo je više lepih od ružnih momenata. U karijeri svakog sportiste ima uspona i padova. Bili smo u drugoj ligi kad sam došao i rasli smo iz godine u godinu. Došao sam da pomognem klubu, prepoznao ambicije gazde i trenera i prvi put se u karijeri susreo sa igranjem u drugoj ligi. Tad nam nije ni bio cilj da uđemo u Superligu, a ušli smo. Sledeće godine smo izboirli Evropu, onda uzeli Kup i opet Evropa. Jako sam ponosan na sve - rekao je Matić i dodao:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Postavili smo neke standarde osvajanjem trofeja i ne treba sad na tome da se živi, već da rastemo i razvijamo se. Dugo sam igrao fudbal i bio sam i u inostranstvu, igrao uz fudbalere koji su ostvarili značajne karijere i sa sigurnošću govorim da je Čukarički sezone 2014/15 kad je osvojen trofej igrao najbolji fudbal u Srbiji. Da smo bili Crvena zvezda ili Partizan tad, da smo imali podršku navijača i sve što imaju ta dva kluba bili bi sigurno 10 ili 15 bodova ispred njih. To nije samo moja konstatacija, to je bio opšti zaključak svih ljudi koji su tad pratili Čuku. Pobeđivali smo Rad 7:0, odigrali mnogo dobrih utakmica i imali pet igrača u timu godine.

Upitan da li može da izdvoji nekog saigrača u Čukaričkom sa kojim se najbolje razumeo na terenu, Matić je rekao da 11 fudbalera čini celinu i kolektiv, ali da se u igri najbolje pojedinačno slagao sa Slavoljubom Srnićem.

- Mnogo igrača je prošlo, više od sto od kad sam ja u klubu. Svako je ostavio neki utisak, veći ili manji. Igrao sam dugo i mogu da kažem da mi je Slavoljub Srnić odgovarao kao i ja njemu. Tačno je znao na koji način igram i kad ću da odigram loptu, a i meni je njegova igra odgovarala. Na moj kvalitet, moram da imam igrača koji razume igru . Slave je dečko koji je te godine (sezona 2014/15) po mom mišljenju bio najbolji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA