≫ 

Toni Nadal veruje u Đokovića: Drago mi je što vidim Agasija u boksu umesto Pepea Imaza

Stric Rafe Nadala ističe da je srpski teniser uvek kandidat za titulu, gde god se pojavi, bez obzira na trenutnu formu

  • 4
Foto: facebook/Les Raquettes Tennis Academy Foto: facebook/Les Raquettes Tennis Academy

Novak Đoković je uspešno prošao 1. kolo Vimbldona nakon što mu je Slovak Martin Kližan predao meč zbog povrede posle 45 minuta igre. Đoković je u London došao u dobrom raspoloženju, nakon osvojene titule u Istbornu, pa je odmah porastao na listi favorita na 3. Gren slemu sezone.

>>> Toni Nadal: Ne znam da li Đoković prati tog gurua, ali slušajte, znam da je i dalje najbolji na svetu

Ipak, trener Rafaela Nadala, njegov stric Toni, veruje da je Novak uvek favorit za titulu, bez obzira na to što u određenom trenutku možda nije u formi. Smatra i da se njegova psiha popravila, a zadovoljan je što u boksu vidi Andrea Agasija umesto Pepea Imaza.

- Ne verujem u spoljne stvari, spoljne uticaje na psihu igrača. Mentalna snaga je samo do njega, ne može Pepe Imaz da mu pomogne oko toga. Kada vidim Agasija u njegovom boksu, to je već nešto drugo, jer je veliki šampion. Ali, dok igrač u sebi ne reši hoće da hoće da bude najbolji, niko mu ne može prići. Najvažnije je da to oseti u sebi opet - konstatuje Toni Nadal za Novosti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On ističe da je Novak kandidat za titulu na Vimbldonu i da je pronašao ritam.

- Volja i gled za trofejima mogu da se vrate za čas. Ja Novaka uvek smatram jednim od najvećih favorita, čak i kada se ne oseća dobro. Uvek je, bez pogovora, kandidat za titulu na svim gurnirima gde se pojavi.

- Ne možemo da kažemo posle Rolan Garosa da nema šanse na Vombldonu, a onda odjenom postane favorit posle jedne titule na travi. Mislim da je uhvatio ritam, a i da nije, opet je čovek koga treba pobediti, to nam je kroz celu karijeru bio izazov - rekao je Toni Nadal.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA