Dejo majstore, pa ti si Bog: Savićević dobio novi mandat da vodi crnogorski fudbal!

"Večiti" predsednik FSCG i u naredne četiri godine rukovodiće fudbalom u CG sa pozicije predsednika

  • 2

Dejan Savićević vodiće crnogorski fudbal i u naredne četiri godine.

Savićević je aklamacijom dobio podršku delegata na Izbornoj skupštini FSCG da nastavi posao koji obavlja od 2001. godine.

- Ovu funkciju doživljavam kao veliku čast i obavezu. Pred nama je veliki broj obaveza, koje moramo ispuniti u narednom četvorogodišnjem periodu. Ovakva podrška mi daje podstrek da radim na prosperitetu crnogorskog fudbala - kazao je Savićević, prenose crnogorski mediji.

Kao i svih prethodnih godina, i za naredni period Savićevićeve vladavine osnovni zadatak biće podizanje infrastrukture na stadionima u državi na viši nivo.

- Nadam se da ćemo na kraju ovog mandata moći da kažemo da će stadionu na Cetinju, u Tuzima, u Beranama, u Nikšiću dobiti potpuno novi oblik... - rekao je Savićević.

Gost Skupštine FSCG bio je Zoran Laković, direktor UEFA za nacionalne saveze.

Laković je naglasio izuzetne odnose između evropske i crnogorske kuće fudbala. On je, takođe, pozvao državu Crnu Goru da pomogne FSCG u stvaranju još boljih uslova za razvoj fudbala u zemlji.

- Nema izgradnje infrastrukture bez pomoći države. Kao što košarkaški i rukometni savezi ne grade dvorane, a vaterpolo savez bazene, tako mora da se zna da ni fudbalski savezi ne grade stadione. FSCG je jedna od retkih fudbalskih asocijacija koja veći deo svog prihoda i profita izdvaja za poboljšanje fudbalske infrastrukture - rekao je Laković.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović kazao je da Crna Gora mora da bude ponosna što se na čelu Fudbalskog saveza nalazi legenda ovog sporta.

- Dejan Savićević ne predstavlja samo našu zemlju, već i celu Evropu u svetskoj kući fudbala. Moramo da budemo ponosni na to - rekao je Simonović.

Na Skupštini je saopšteno da je prihod FSCG u 2016. godini bio osam miliona i 42 hiljade evra, od čega je 91 odsto ostvareno od donacija UEFA i FIFA, te TV prava.

Troškovi su iznosili nešto više od šest miliona evra, a u odnosu na 2015. godinu ulaganja u infrastrukturu su povećana, kako je navedeno, čak deset puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ečeverija brat od strica MOMOV!

    5. jul 2017 | 15:49

    Dejo je legenda fudbala i treba da vodi fudbalski savez CG!

  • samo iskreno

    5. jul 2017 | 19:00

    Dejo legenda! Nikada necu zaboraviti onaj intervju u Hrvatskoj!! Haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA