≫ 

Englezi bruje, transfer godine je ZAVRŠEN: Mančester dobio Lukakua, Čelsi izvisio!

Najjača transfer bomba odjeknula na Ostrvu samo dan posle rekordne investicije Arsenala za Alekandera Lakazeta

  • 0

Veleobrt u "slučaju Romelua Lukaua".

Čelsi je ponudio velike pare, ali Mančester junajted nudi više i dobiće, kako stvari stoje, sjajnog napadača, strelca 26 golova prethodne sezone, za 85 miliona evra, čime ipak neće biti oboren rekord svih vremena, koji je postavio takođe Junajted transferom Pola Pogbe!

>>> Lukaku hoće u Čelsi, Everton traži 86 miliona evra

O transferu leta bruje u četvrtak engleski mediji koji navode da bi Mančester već u toku dana trebalo da potvrdi transfer.

Belgijanac je bio "viđen" na "Stamford Bridžu" od naredne sezone, ali se priča odužila zbog loših odnosa dva kluba koji datiraju iz 2015. godine zbog propalih pregovora za Džona Stonsa.

Menadžer Junajteda Žoze Murinjo užasno je nestrpljiv u iščekivanju pojačanja, nijedno mu nije dovedeno ovog leta, pa je rešio da udari najjače i dobije "džek pot" u liku golgetera razbijača koji je odigrao u životnoj formi poslednju sezonu.

Zanimljivo je da je upravo Portugalac prodao Lukakua Evertonu u vreme dok je vodio Čelsi i sada, na neki način, želi da ispravi "nepravu" koju je tada naneo napadaču.

Lukaku je u međuvremenu, za tri godine u redovima "karamela", izrastao u jednog od najboljih napadača Premijer lige.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Engleski mediji su u inicijalnoj vesti o mega transferu najpre naveli da će u eventualni dogovor Junajteda i Mančestera biti uključen i fudbaler koji je neraskidivo vezan za oba kluba - Vejn Runi, međutim njegov povratak u klub biće završen nezavisno od transfera Belgijanca.

Neki od detalja dogovora već su poznati kao što je onaj vezan za Runijevu platu (230.000 funti nedeljno) koju bi mu isplaćivala oba kluba po pola u naredne dve godine, koliko mu još traje ugovor sa Junajtedom, s obzirom na to da bi u klubu u kom je ponikao igrao na pozajmici do tada.

Runiju je jasno da više ne može da računa na veliku minutažu kod Murinja, a povratak u "staro jato" za njega je najprihvatljivija opcija, pre nego odlazak u Kinu ili Ameriku gde ga čeka veliki novac. Nebrojeno puta do sada je ponavljao da je Everton jedini klub u koji bi otišao iz Junajteda, i kako stvari stoje, njegov povratak kući je sada pitanje vremena.

Navijači Evertona sada nestrpljivo čekaju povratak najslavnijeg sina posle 13 godina...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA