Pepe Bučer

Realov odbrambeni igrač iz Portugalije novi Mesar svetskog fudbala

  • 0

Bilo je u fudbalu osionih grubijana i besprizornih pogibeljnih startova. Pamti se beskompromisni centralni bek Gordog Albiona Teri Bučer, ali je njegovo prezime, koje u prevodu s engleskog znači mesar, kao nadimak prvi fasovao Španac Andoni Gojkoečea.

Mesar iz Bilbaoa, koji ima 55 godina, čak čuva u svojoj birtiji kao zastakljeni eksponat kopačke kojima je teško povredio argentinsku legendu Dijega Maradonu na meču Atletika s Barselonom 24. septembra 1983. Od njega je stradala još jedna Barselonina zvezda Nemac Bernd Šuster, kome je ozbiljno povredio desno koleno.

Mesar s početka XXI veka

I tako dalje, i tako redom do današnjih dana gde je svaku meru fudbalskog viteštva prekardašio Portugalac Pepe (28). To što je odbrambeni igrač Reala namerno zgazio Lionela Mesija po prstima dok je Barselonin argentinski as bio na travi naišlo je na osudu, a Pepe je ubaštinio još jedan grubijanski potez koji ga nominuje za Mesara s početka XXI veka.

Krajem aprila 2009. Pepe je kažnjen s deset utakmica zabrane igranja, pošto je u ligaškom meču na stadionu „Santijago Bernabeu” protiv Hetafea dva puta krvnički šutnuo igrača gostiju Fransiska Kaskera, pošto je nad njim načinio penal. Dobio je crveni karton. Iker Kasiljas je odbranio jedanaesterac u 87. minutu pri 2:2, a Argentinac Gonzalo Igvain je doneo pobedu Realu u poslednjim trenucima utakmice.

Pepe je pokajnički izjavio da ne zna zašto mu je u tren oka pao mrak na oči i da će sigurno da popravi vladanje na terenu kad mu kazna istekne.

U ovoj sezoni u španskom prvenstvu vodeći Real je mimo Barselone izgubio još samo od Levantea u predgrađu Valensije. Na toj utakmici, 18. septembra prošle godine, pred pomahnitalim Pepeom bez lopte je stradao Ćavi Tores. Portugalac je dobio samo žuti karton.

Mesija je „nasadio” u prvom „El Klasiku” prošle sezone, kada je Barselona 29. novembra pobedila na „Nou Kampu” s 5:0. Dobio je žuti karton.

Protiv Liona u revanšu osmine finala u prošloj Ligi šampiona, koji je Realu u Madridu suvereno pripao s 3:0, delovao je kao pušten s lanca. Prvo je „sačekao” Gurkufa – „samo” za žuti karton. Zatim je u kung-fu stilu nabio kopačke u telo Lisandra Lopeza i na kraju je majagerijem pokušao da se domogne lopte od Alija Sisoka. Začudo, isključen nije bio.

Mnogo se prašine podiglo oko Pepeovog neopreznog starta nad Brazilcem Danijom Alvesom, Barseloninim desnim bekom, u prvom meču polufinala Lige šampiona prošle godine, koji je katalonskom timu pripao u Madridu s 2:0. Portugalac je isključen po nekima i prestrogo, a neki su smatrali da je Alves simulirao prekršaj. Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je Pepea s jednom utakmicom zabrane igranja i s 20.000 evra, pa je propustio revanš.

(Telegraf/G.A.)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA