Evropski debi u Zvezdi za 18. rođendan: Pomagao Boaćiju, pa počeo da ostvaruje snove! (VIDEO)

Mladi Ilić dočekao ulazak u prvi tim

  • 0

U Omladinsku školu Crvene zvezde stigao je 2014. godine, a svoj debi u crveno-belom dresu sanjao je i mnogo pre toga. Upravo zato utakmicu na Malti protiv ekipe Florijane mladi Luka Ilić pamtiće zauvek.

- Kada sam došao u klub sa 15 godina postavio sam sebi vrlo visoke ciljeve, a najviši je bio da debitujem za prvi tim. Došao je i taj dan, ne mogu da opišem koliko sam srećan zbog toga i koliko mi ovo znači. Ovo mi je podsticaj da nastavim da treniram i radim naporno kako bih se još više dokazao i dobio još veću šansu - rekao je Ilić i nastavio da se priseća detalja sa jučerašnje utakmice:

- Dok sam se zagrevao iza gola sve vreme sam gledao ka semaforu, brojao minute i sekunde i kada me je šef pozvao u sprintu sam dojurio do klupe, brzo se spremio i ušao u igru. Tokom zagrevanja je stvarno bilo neizvesno. Kad god smo mi dali gol pomislio sam da su mi šanse da uđem u igru veće, ali dva puta su protivnici vrlo brzo izjednačili pa sam sumnjao da ću na teren, ali ipak sam juče ostvario svoj san.

Sreću zbog debija mladi Ilić podelio je sa saigračima po završetku utakmice.

- Luka Adžić je prvi dotrčao do mene da mi čestita kada je sudija odsvirao kraj. Lepe reči sačekale su me i od mojih drugova iz omladinaca Račića i Vučićevića, kao i od svih ostalih saigrača. Nemam reči da opišem koliko mi sve ovo znači.

Ilić je već nekoliko puta imao prilike da igra sa prvim timom, ali samo u prijateljskim mečevima.

- Na zvaničnim utakmicama je, naravno, veći pritisak, ali juče sam odigrao isto kao i svaki prijateljski meč ili bilo koju utakmicu u omladincima. Nije bilo velile razlike, iako je meč bio od velikog značaja - zaključio je Ilić, koji je rođen 2. jula 1999. godine.

Inače, on je bio prvi koji je pomogao Ričmondu Boaćiju da se uklopi u tim, razgovorima na prvim treninzima i druženjem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA