Rekordan broj učesnika postavlja nove ciljeve projekta "Fudbal za prijateljstvo" (VIDEO)

U susret Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji 2018. uloga projekta “Fudbal za prijateljstvo” je već izuzetno zapažena

  • 0
Foto: Promo Foto: Promo

Uspesi tek nedavno završene pete sezone međunarodnog društveno odgovornog projekta za decu “Fudbal za prijateljstvo” koji se, pod pokroviteljstvom kompanije Gazprom, održao u Sankt Petersburgu, prevazišli su sva očekivanja.

Učestvovalo je više od 1.000 dečaka i devojčica iz 64 zemlje sa 5 kontinenata sveta, a društvo su im pravili predstavnici najvećih međunarodnih medijskih kuća, fudbalske zvezde, olimpijski i paraolimpijski šampioni, FIFA legende i vodeći menadžeri međunarodne kuće fudbala.

>>> Ova dva dečaka su Zvezdin ponos u Rusiji: Klub i Srbiju su predstavili celom svetu na najlepši način (VIDEO)

Zajedničkim delovanjem, proslavili su misiju ovog sjajnog međunarodnog pokreta – koji se bazira na devet osnovnih vrednosti – među kojima su mir, jednakost i zdrav život.

Foto: Promo Foto: Promo

Deca sa svih strana sveta imali su priliku da učestvuju na trodnevnom kampu prijateljstva koji je uključivao i sadržaje kao što su fudbalski treninzi sa mladim trenerima, stručni časovi sa poznatim fudbalerima, školice o 9 Vrednosti i nastava o Olimpijskim igrama, koju su vodili predstavnici i ambasadori ruskog olimpijskog komiteta.

Kao po tradiciji, mladi učesnici projekta "Fudbal za prijateljstvo" išli su zajedno sa svojim novim prijateljima na fudbalsku utakmicu. Ove godine njima je pružena prilika da navijaju za reprezentacije Čilea i Nemačke na finalnom meču FIFA Kupa konfederacije, koji je održan na novom Sankt Petersburg stadionu.

- Osnovna ideja našeg projekta je da mladi fudbaleri iz celog sveta budu njegovi nosioci, i ponosni smo na činjenicu da smo, tokom njegove realizacije, dobili izuzetnu podršku brojnih sportskih i društvenih institucija, sportskih asova, medija i međunarodnih tela. Uz rekordni broj učesnika i ove godine, srećan sam zbog toga što smo pružili deci sveta priliku da pokažu svoje razumevanje i posvećenost idejama jednakosti i mira, kao pravi ambasadori projekta “Fudbal za prijateljstvo” - izjavio je Viktor Zubkov, predsedavajući Upravnog odbora kompanije Gazprom.

- U ime organizacije FIFA, želela bih da izrazim naše veliko zadovoljstvo što zvanično podržavamo ovu jedinstvenu inicijativu našeg partnera, kompanije Gazprom. Forum je savršen primer kako fudbal otvara nove perspektive dečacima i devojčicama iz različitih sredina, a to je misija koju FIFA aktivno podržava - izjavila je Fatma Samora, generalni sekretar FIFA.

Foto: Promo Foto: Promo

U susret Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji 2018. uloga projekta “Fudbal za prijateljstvo” je već izuzetno zapažena.

Sigurni smo da će, podstaknuti sjajnim dostignućima ovaj izuzetan pokret pred sobom postaviti nove, još ambicioznije ciljeve koje će u njegove redove opet uvrstiti najmlađe ambasadore koji slave mir, toleranciju, razumevanje, poštovanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA